Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη – Συνάντηση Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό μας κ. Βασίλη Κικίλια)

Με τη μαζική συμμετοχή των ενστόλων εν ενεργεία και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε χθες 05-09-2014, η ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ήταν παρούσα και δυναμικά
ενεργή καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας. Το μήνυμα που στείλαμε στον Πρωθυπουργό ήταν συγκεκριμένο και αδιαπραγμάτευτο «Απαιτούμε και δεν επαιτούμε».
Απαιτούμε να μας επιστραφούν άμεσα όσα η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι κακώς μας στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας.
Απαιτούμε την διασφάλιση του Ταμείου μας από τις ληστρικές επιθέσεις που δέχεται. Η ανεξάρτητη λειτουργία του είναι η πάγιά μας θέση και επιβεβλημένη για τη βιωσιμότητά του.
Απαιτούμε την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν οι πολιτικές επιλογές που ως μοναδικό αποτέλεσμα είχαν την φτωχοποίησή μας. Οι αιωρούμενες υποσχέσεις των πολιτικών δεν μας πείθουν πλέον.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πριν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια. Στον κ. Υπουργό αναλύθηκαν όλα τα δίκαια αιτήματά μας που μας οδήγησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Δημήτρης Παδιώτης επέδωσε στον κ. Υπουργό υπόμνημα με τα προβλήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ. Η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και οχημάτων, η  μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε Υπηρεσία, η παραβίαση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001, που αφορούν το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και οι συνισταμένες των προβλημάτων αυτών αναλύθηκαν πλήρως στον κ. Υπουργό. Από τη μεριά του ο κ. Υπουργός μας δήλωσε ότι θεωρεί την Απόφαση ΣτΕ δίκαια αλλά η εφαρμογή της δεν εξαρτάται από τον ίδιο, παρόλα αυτά θα στηρίξει την εφαρμογή της στο σημείο της επιρροής του.
Ο κ. Υπουργός από την αρχή της θητείας του είναι δίπλα στους συναδέλφους και έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις στις Υπηρεσίες όπου συζητάει τα προβλήματα του προσωπικού με τους ίδιους τους μάχιμους Αστυνομικούς. Αυτό σαφώς είναι μια προσέγγιση στην οποία δεν μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του και αν μη τι άλλο ανοίγει νέους διαύλους επικοινωνίας. Στα πλαίσια αυτής της επαφής του με τους συναδέλφους, μας ενημέρωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές που αφορούν τον τρόπο μοριοδότησης στους πίνακες μεταθέσεων των συναδέλφων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μάχιμες Υπηρεσίες, και γενικότερη ανταμοιβή των συναδέλφων που καθημερινά μάχονται για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους. Αναμένουμε και ευελπιστούμε ότι στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Υπουργού και δε θα μείνουν μόνο υποσχέσεις.