Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τα βιογραφικά πληθαίνουν. Απο τον Νίκο ΚΑΡΑΔΗΜΑ



Τα βιογραφικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές, πληθαίνουν. Ο κάθε υποψήφιος επιχειρεί να ξεδιπλωσει τις αρετές του και να μας πείσει γιατί πρέπει να τον στηρίξουμε. Λίγο -πολύ καί γνωστούς και φίλους έχουμε που εκτίθενται στη διαδικασία αυτή.Σέ όλους τούς διαδικτυακούς τόπους απαντάς καθημερινά μια πληθώρα ανάρτήσεων. Ποσταρίσματα φωτογραφιών ακόμα και παρελθόντων ετών, αρκεί να τονίζονται έντονα τα ζυγωματικά .Οι συνάδελφοι και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι εναγωνίως αναζητούν διατάξεις στην εκλογική νομοθεσία, που ίσως μια εκλογή , τους φέρει πιο κοντά στις πατρίδες τους. Φυσιολογική την βρίσκω την όλη διαδικασία, αλλά δεν την υιοθετώ απόλυτα .... Σήμερα με έναν πολύ καλό
φίλο δικηγόρο και τον Σπήλιο ,τον καθημερινό μου "εφιάλτη", βρεθήκαμε στην μικρή πλατεία για καφέ ,όπως την έχει τραγουδήσει ο Κώστας Χατζής.
Προηγουμένως, δεν το κρύβουμε, είχαμε πάει σε μιά εναρκτήρια προεκλογική συγκέντρωση φίλου, που ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτέυουσας θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που τον έχει στο ψηφοδέλτιο του.Δεν αμφιβάλαμε ότι τουλάχιστον δύο-τρεις θα τους βλέπαμε η θα αισθάνομασταν την σφιχτή χειραψία τους στην πλατεία. Οταν ζεις για αρκετά χρόνια στο πολύβουο κέντρο και βλέπεις ότι όσοι και αν πέρασαν απ την οδό Αθηνάς , σχεδόν κανείς δεν την απάλαξε απ τίς ασθένειες του παρελθόντος έχεις την διάθεση εντονα να πεις κατι παραπάνω και να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις. Καμιά αγωνία , αλλα και κανένα ενδιαφέρον για τους τοπικούς αρχοντες , παρα μόνο μια ευχάριστη προσμονή των εκπλήξεων. Καθίσαμε σε καλό πέρασμα, συμβολή da capo και Πιέρρου γωνία. Δεν άργησε ο πρώτος με την κουστοδία του.Απαραίτητη η ύπαρξη φωτογράφου! "Νεανικός και αέρινος " Τα μπλέ new balance έκαναν την διαφορά.Για να τον αποφύγουμε καθώς πλησίαζε , ένα εσπρέσο λέει ο Σπήλιος στον σερβιτόρο και γώ ζήτησα φωτιά απ το διπλανό τραπέζι αν και είχα. Ο υποψήφιος έχοντας όλες τις αισθήσεις του σε εγρήγορση , κοντοσταθηκε για να μας πλησιάσει.Τελικά δεν τον αποφύγαμε! Φόρεσαμε ένα γέλιο Παπαγιαννόπουλου και τελικά τον χαιρετήσαμε!! Ως γνωστό τα τραπεζοκαθίσματα στο Κολωνάκι είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα που σχεδόν με τους διπλανούς αποκτάς οικειότητα Ακουσα τους εξ ευωνύμων ηλικιωμένους να συζητάνε δήθεν για τις εφημερίδες της Κυριακής, για να αποφύγουν τις χειραψίες.Τελικά ο κύριος σεισμός ήταν ο Μπαλτάκος η προσεισμός αναρωτήθηκε ό περιποιημένος μάλλον πρώην Πασόκος; Φωτιά στα πόδια ο υποψήφιος.Δεν άργησε να εμφανιστεί και ο δεύτερος υποψήφιος.Μα εντελώς επιδεικτικα οι άλλοι παρακαθήμενοι που χαιρέτησαν όπως και μεις τον προηγούμενο υποψήφιο, συζήταγαν μεγαλοφώνως ...θα ψηφίσουμε Θάνο Τζήμερο ......Ρε συ τον διορθώνει ο άλλος αυτός κατεβαίνει στην περιφέρεια, όχι για τον Δήμο..Κάπως έτσι πέρασε το πρωινό μας ....Θα έχει πλάκα μέχρι τις εκλογές.