Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ε κ θ ε μ ε λ ί ω σ η

Επιχειρείται των ήδη θεμελιωμένων ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και θεσμικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας! του Νίκου ΚΑΡΑΔΗΜΑ
Οι διάφοροι ιστότοποι, για να προλάβουν τίς εξελίξεις και να έχουν την αποκλειστικότητα , δημοσιέυουν ακόμα και αφιλτράριστες ειδήσεις.
Παρα ταύτα όμως ,έχουν την σχετική πληροφόρηση η μεταχειρίζονται την επιτηδευμένη σκοπίμη διαρροή.

Το πολιτικό σύστημα δια των κηρύκων του είτε συγκυβερνά , είτε αντιπολιτευεται , διστάζει να εκφραστεί για τους δικούς του λόγους.
Ο λόγος με τον οποίο ο καθείς πραγματεύται τον πόνο και την δυστυχία των εργαζομένων ενστόλων είναι και ξύλινος , αλλά και ατελής. Μισόλογα που δυστυχώς μας βάζουν σε σκέψεις. Εχουμε όλοι μας ,τα ακούσματα εκείνα που μας προϊδεάζουν για κάτι κακό που έρχεται! Παρα το ότι απο τις ψηφισμένες τελευταίες διατάξεις δεν απορρέουν περαιτέρω δυσμενείς περαν των γνωστών μειώσεων , επιχειρείται μια εκ νέου ερμηνεία ακόμα και παλαιότερων νόμων με οδηγίες , έγγραφα και εγκυλίους.
Αόριστα αφήνεται να ενωηθεί ότι ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων , κύριων και επικουρικών , της μισθοδοσίας μας , αλλά και άλλων παροχών τίθενται εν αμφιβόλω.
Αλλωστε τά όσα μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί κάπως έτσι ξεκίνησαν.
Αρχίζει η πλύση εγκεφάλου στην αρχή , ακολουθούν οι διαψεύσεις και τελικά το δίλημμα τής επαπειλούμενης εξόδου απο το ευρώ αναστέλει κάθε προσπάθεια .
Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι,δοκιμάζουν τις αντοχές μας , με το πρόσχημα ότι επήλθαν βελτιώσεις και ψηφίζουν ναι σε όλα.
Η δε αντιπολίτευση σου δίνει την αίσθηση ότι επενδύει στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωσή μας , προκειμένου , διορθώσει τις όποιες αδικίες , όταν έρθει στην εξουσία.
Δεν κατανοούμε να διαρρέουν αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων και να μήν έχουν ακόμα καθαρογραφεί! Οι στρατιωτικοί ήδη δια στώματος άλλων και λόγω περιορισμένων ελευθεριών ,την πληροφόρησή των για ένα επαχθές βαθμολόγιο-μισθολόγιο την έχουν προαναγγείλει ,με την εις άτοπο απαγωγή.
Η λύση είναι μία και μοναδική.Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτό που μπορεί . Ακόμα και οι ορατές μας διαφωνίες , οι τυχόν αποστάσεις που μας χωρίζουν και οι αιρετικές φωνές μας , πρέπει να ενωθούν , πριν μας αφαιρέσουν κάθε δικαίωμα στην διεκδίκηση.
Ακόμα και μέχρι "ξυλοδαρμού" και "αιματοχυσίας"μεταξύ μας που λέει ο λόγος να προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσουμε τον κατήφορο πρίν να είναι αργά .Δέν είναι πια καιρός ούτε για εγωισμούς ούτε για στρογγυλέματα.Υπάρχουν αρκετοί ικανοί στο χώρο μας οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν ,σε κάθε αντιξοότητα και τα κατάφεραν .....