Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πόσοι και ποιοι ένστολοι θα πάρουν τελικά το 500άρικο - Ο απόλυτος παραλογισμός με παραδείγματα

αναδημοσίευση απο bloko.gr
Πάσχα τέλος χωρίς δώρο για τους ένστολους για άλλη μια χρονιά. Χωρίς καν να γίνει προσπάθεια για να πληρωθούν παραμονή του Πάσχα. Τι έχουν να περιμένουν; Κάποιοι την 9η Μαϊου για να λάβουν το “επίδομα” των 500 ευρώ. Πόσοι και ποιοι θα είναι αυτοί; Τα στοιχεία δεν δικαιώνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές και κάποιους υποψήφιους ευωρβουλευτές που δηλώνουν ότι …”οι στρατιωτικοί θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους”. Το είπε πρόσφατα κυρία υποψήφια
ευρωβουλευτής, πρώην -πλέον- δημοσιογράφος.Πόσοι λοιπόν έχουν να αναμένουν τουλάχιστον τα 500 ευρώ; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν μόλις 34.000 στρατιωτικοί θα το βάλουν στην τσέπη. Ποιοι;
Οι αξιωματικοί των ανώτερων βαθμίδων δεν έχουν να λάβουν τίποτα.
Είναι ζήτημα αν θα περισσέψει …πλεόνασμα για έγγαμους υπολοχαγούς χωρίς παιδιά,οι οποίοι έχουν μισθό 1472 ευρώ ή ένας άγαμος Λοχαγός που λαμβάνει 1517 ευρώ μισθό. Το μήνυμα σ΄ όσους στρατιωτικούς επέλεξαν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά είναι …χάσατε. Σε μια χώρα που το πρόβλημα υπογεννητικότητας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις, αυτό είναι το κυβερνητικό μήνυμα προς τους στρατιωτικούς.
“Ατόφιο” 500άρικο θα λάβουν σίγουρα μόνο οι άγαμοι ΕΠΟΠ  και οι υπαξιωματικοί των πολύ χαμηλών βαθμών, μέχρι τον βαθμό του λοχία που προέρχονται από ΣΜΥ, ο οποίος έχει μεικτές αποδοχές 1.110 ευρώ.
Άλλο παράδειγμα παραλογισμού;
Λοχίας ΕΠΟΠ που έχει περισσότερα χρόνια υπηρεσία παίρνει μισθό αρχιλοχία, δηλαδή 1.337 ευρώ. Αν είναι έγγαμος με ένα τέκνο, έχει αποδοχές 1.426 ευρώ, οπότε η οικονομική ενίσχυση που θα πάρει θα είναι ακόμη μικρότερη.
Όσο για τους αξιωματικούς που προέρχονται από τη Σχολή Ευελπίδων και τις αντίστοιχες του Ναυτικού και της Αεροπορίας, οι κατώτεροι από αυτούς θα έχουν μια ελάχιστη (έως συμβολική) χρηματική ενίσχυση. Ένας άγαμος ανθυπολοχαγός, για παράδειγμα, έχει μεικτές αποδοχές 1.355 ευρώ, ενώ ο έγγαμος συνάδελφός του έχει 1.405.
Απλά συγχαρητήρια σ΄ όσους σκέφθηκαν αυτό το τρόπο διανομής του πλεονάσματος!

onalert.gr
.