Σάββατο 26 Απριλίου 2014

(Προσφυγή στην δικαιοσύνη για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών της Δ.Α.Ε.Θ.)

Ως Ένωση επανερχόμαστε για να καταγγείλουμε εκ νέου την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοί μας των δέκα (10) διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ. οι οποίοι θα υπερεργαστούν για τις ανάγκες του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου «ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Η προχειρότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού είναι πρωτοφανής ιδίως αφού η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα ήταν προγραμματισμένη. Για άλλη μια φορά καταστρατηγούνται τα υπηρεσιακά και εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθώς η Διοίκηση παραβαίνει τα καθήκοντά της και στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα δεν πράττει ως όφειλε το αυτονόητο, δηλαδή να κάνει ένα ορθολογικότερο προγραμματισμό, χωρίς να εξαντλεί ασκόπως κάποιους συναδέλφους.
Ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται η απρομελέτητη εξέλιξη των μέτρων τάξης, αφού οι συνάδελφοί μας, ακόμα και σήμερα που διεξάγεται ο αγώνας, έχουν πλήρη άγνοια για τη θέση και τη φύση της υπηρεσίας στην οποία θα διατεθούν. Και μέσα στον παραλογισμό αυτό έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία ότι οι Αστυνομικοί της Δ.Α.Ε.Θ. θα διατεθούν, εκτός της πολύωρης συνοδείας τους στα λεωφορεία των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και ως διαχωριστική αλυσίδα ανάμεσα στους φιλάθλους, εντός των θυρών του Ο.Α.Κ.Α. Το σημερινό επιχειρησιακό σχέδιο μπορεί να έχει ως στόχο την διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, δεν εξασφαλίζει όμως πρωτίστως την ασφάλεια των συναδέλφων οι οποίοι εκθέτονται σε κίνδυνο με τις ευλογίες των Προϊσταμένων τους.
Η Ένωσή μας έχει ήδη δρομολογήσει, με τους Νομικούς Συμβούλους της, την προσφυγή της στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για την αδικαιολόγητη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Γεγονός το οποίο έχουμε πράξει τρεις φορές ακόμα στο παρελθόν.
Όλοι οι Αστυνομικοί είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε από την Πολιτεία και την Ηγεσία να αντιλαμβάνονται ότι δεν είμαστε ανεξάντλητες δυνάμεις. Κανείς Έλληνας Αστυνομικός δεν θα είχε αντίρρηση να υπερεργαστεί για την προστασία των Ελλήνων Πολιτών σε έκτακτα γεγονότα τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν εκ των προτέρων.
Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να συνδράμει και να κινήσει και η ίδια με τους νομικούς συμβούλους της μια ευρύτερη νομική διαδικασία για τον τρόπο και τους περιορισμούς που δεν τηρούνται διαχρονικά από τους αρμόδιους στα μέτρα τάξης σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων.