Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ…. Ο λειτουργός-υπάλληλος για όλες τις δουλειές!!!!! Των Λάζαρου Μαχαιρίδη και Γιώργου Δεληγιώργη!!!!

Ενώ έχουμε υποστεί (3) τρία μνημόνια και (1) ένα μεσοπρόθεσμο στην πλάτη μας, όντας στη χαμηλότερη μισθολογική βαθμίδα του συνόλου του δημοσίου τομέα σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουμε στη χώρα, με συνολικό κόστος (προς το παρόν) πάνω από 35% στο ετήσιο εισόδημά μας, «κάποιοι» επιμένουν στη λογική της συνεχούς
απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού σε ζητήματα - θέματα, μακριά από το πραγματικό αστυνομικό έργο!!!

ΦΤΑΝΕΙ!!! 

 

Ως πότε ο αστυνομικός θα επωμίζεται πάρεργα κάνοντας τη δουλειά του εφοριακού του Υπ. Οικονομικών (φοροεισπρακτικός μηχανισμός οικονομική αστυνομία κτλ), του υπαλλήλου της πολεοδομίας (έλεγχος πολεοδομικών αδειών-αυθαιρέτων κτλ), του στρατιωτικού του Υπ. Εθνικής Άμυνας (φύλαξη συνόρων από την λαθρομετανάστευση), του υπαλλήλου του Υπ. Δικαιοσύνης (επιδόσεις – κοινοποιήσεις δικογράφων κτλ), του υπαλλήλου του Υπ. Εσωτερικών (έκδοση διαβατηρίων κτλ), του δημοτικού αστυνομικού (έλεγχος καταστημάτων - τροχονομικές παραβάσεις παράνομων σταθμεύσεων κτλ), του υπαλλήλου ιδιωτικής ασφάλειας ανωνύμων εταιρειών (γήπεδα, Σκουριές Χαλκιδικής κτλ.), καθώς και άλλα πολλά και φυσικά όλα αυτά «οπλισμένος» με το μοναδικό όπλο που του έχει απομείνει… ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!
Πότε επιτέλους η φυσική και πολιτική ηγεσία του κλάδου μας, θα απαντήσει έμπρακτα στα παρακάτω εύλογα ερωτήματα;;;
Το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη της χώρας, μπορεί να διαφυλαχτεί άραγε απόλυτα υπό αυτές τις συνθήκες;;;
Πόσο και τι ακόμη, θα αντέξει ο Έλληνας Αστυνομικός;;;
Δώστε ένα τέλος στη στενάχωρη και δυσχερή αυτή κατάσταση, που έχουν συνθέσει οι λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα… συνεπικουρούμενα βέβαια και από την εγκληματικότητα που έχει χτυπήσει «κόκκινο»!!!
Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να δώσουν το έναυσμα για μια επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του κλάδου μας, από μηδενική βάση, που θα δίνει την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τον Αστυνομικό όσο και για τον πολίτη αυτής της χώρας…..
     
Με εκτίμηση
Λάζαρος Μαχαιρίδης και Γιώργος Δεληγιώργης
Αντιπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλη της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης.

  Το παραπάνω άρθρο είχε δημοσιευτεί στο site της skay την 14 Μαΐου, 2013