Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Αδιαφορία ή σκόπιμη κωλυσιεργία;»



Α.Σ.Κ.Α.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Αθήνα 17 Γενάρη 2013



   Θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλεί ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός της Πολιτείας απέναντι στους αστυνομικούς της σειράς του 1995 που λόγω του σεισμού στα Γρεβενά απώλεσαν για λίγες μόνο ημέρες τη μισθολογική προαγωγή τους εξαιτίας της θέσπισης των πρώτων Μνημονιακών διατάξεων, έχοντας ως αποτέλεσμα χωρίς καμία δικιά τους ευθύνη, να λαμβάνουν μικρότερο μισθό έναντι των όλων υπολοίπων που εισήχθησαν την ίδια περίοδο στις άλλες Αστυνομικές Σχολές της Χώρας.

   Παρά τη νομοθετική αντιμετώπιση της καταφανούς αυτής αδικίας από την προηγούμενη κυβέρνηση που υιοθέτησε την σχετική πρόταση αποκατάστασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος με την ψήφιση του άρθρου 20 παρ. 6 του Ν.4058/2012 «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 63/22-3-2012), τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είτε αδιαφορούν προκλητικά για την οικονομική αποκατάσταση των λιγοστών αυτών συναδέλφων, είτε κωλυσιεργούν σκοπίμως για λόγους που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν…
   Δεν τιμά κανέναν, το να εφαρμόζονται σε χαλεπούς καιρούς οι αποφάσεις περικοπής των μισθών μας με ταχύτητα φωτός, ενώ όταν έχουμε να λαμβάνουμε τα δικαιούμενα, η συνεννόηση μεταξύ Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να γίνεται στην καλύτερη περίπτωση με σήματα καπνού.
   Επιτέλους η Ηγεσία ας δώσει προτεραιότητα στην άμεση λύση του ζητήματος, αποδεικνύοντας ότι στοιχειωδώς ενδιαφέρεται εκτός από τις υποχρεώσεις και για τα δικαιώματα του προσωπικού.

Α.Σ.Κ.Α.