Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ε.Δ.Ε σε βάρος μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης

-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή, 23 Ιανουαρίου 2013

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                      
Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέταξε ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, κατά τη διάρκεια  διαμαρτυρίας των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε καθόλα ειρηνική και  αποτελεί νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια των συνδικαλιστικών ελευθεριών μας, που κατοχυρώνονται και προστατεύονται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.

Εκδηλώθηκε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας να υπερασπίσουμε τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος καταγγέλλοντας την μετατροπή του σε φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή  ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.
Το δίκαιο της ανησυχίας μας, αποδείχθηκε περίτρανα εκ των πραγμάτων, από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο την 23-11-2012.
Αναμέναμε από την Φυσική μας Ηγεσία να ενσκήψει στην ουσία του ζητήματος, όπως διατυπώθηκε από την συνδικαλιστική μας οργάνωση, που εξέφρασε νόμιμα τη θέση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στο Νομό μας και όχι να πειθαρχικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.
Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο εύκολος αλλά άγονος δρόμος της κίνησης Ε.Δ.Ε...., χωρίς καμία θέση για την ουσία του ζητήματος που ανακύπτει.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, καταγγέλλουμε το πρόσφατο φαινόμενο  συνεχόμενων πειθαρχικών ελέγχων και τιμωρίας συνδικαλιστικών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, εκ μέρους της Φυσικής μας Ηγεσίας, για πράξεις που εκδηλώθηκαν στα πλαίσια της νόμιμης συνδικαλιστικής τους δράσης, καθώς δημιουργούν ένα κλίμα εσωστρέφειας και αποτελούν προσπάθειες στοχοποίησης και φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Είναι το λιγότερο λυπηρό και ιδιαίτερα ανησυχητικό, να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές σε μία δημοκρατική χώρα και ένα δημοκρατικό θεσμό όπως ο δικός μας.
Θέτουμε την εν λόγω διαμαρτυρία υπόψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Πρωτοβαθμίων  Ενώσεων, τοπικών Βουλευτών, Αυτοδιοικητικών και Κοινωνικών φορέων καθώς και Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, καλώντας τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν θέση για το ζήτημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης

http://www.eayn-rodopis.gr