Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - Στο ίδιο έργο θεατές


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τους τελευταίους πέντε μήνες για τρίτη φορά βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να γινόμαστε μάρτυρες μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου.
Εκατοντάδες συνάδελφοι από όλη τη βόριο Ελλάδα κυρίως , αναγκάζονται να αφήσουν τις οικογένειες τους μέσα στην καρδιά του χειμώνα , με την οικονομική κρίση να μας αγγίζει εμάς του αστυνομικούς , όσο ποτέ άλλοτε (βλέπε μειώσεις  σε μισθούς και αναδρομικές κρατήσεις )  και να μετακομίζουν για μια ακόμη φορά στον Έβρο για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος , αυτό της λαθρομετανάστευσης.
Η πολιτική και φυσική μας ηγεσία προφανώς συνεχίζει να υπερασπίζετε τη θέση που εξέφρασε το καλοκαίρι , ότι δηλαδή είναι μια κατάσταση έκτακτη και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί . Για αυτό το λόγο προφανώς συνεχίζει με αποσπάσεις , ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ μετακινήσεις και γενικά ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ λύσεις . Μακάρι να έχουν αυτοί δίκιο και όχι εμείς που ζούμε το συγκεκριμένο γεγονός σχεδόν δύο δεκαετίες (από τις αρχές του 90 ) .
Αλλά  κατά την ταπεινή μας  γνώμη , προβλήματα αυτού του μεγέθους , που ταλανίζουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη δεν λύνονται με προσωρινά μέτρα . Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο ποιο γρήγορα θα βρεθούν πραγματικές λύσεις , τόσο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όσο και για τα δεκάδες προβλήματα που ανακύπτουν από τις μετακινήσεις συναδέλφων ( σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε υπηρεσιακό ) .   
Και η λύση Κύριοι είναι μία . Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το φωνάζουμε ακόμη και αν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε από κάποιους τουλάχιστον γραφικοί, αφού λέμε τα ίδια πράγματα , προτείνουμε την ίδια λύση για πάνω από 2,5 χρόνια.
1 ) Άμεση μετακίνηση όσων εθελοντικά επιθυμούν να μετακινηθούν στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη .
2 ) Άνοιγμα τόσων οργανικών θέσεων όσων εσείς πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
3) Ευελιξία στην οργάνωση και εκτέλεση των επιχειρησιακών σχεδίων κάτι το οποίο θα φέρει και μείωση σε σημαντικό βαθμό της μετακινούμενης αστυνομικής δύναμης.
4) Όχι επιστροφή στις πρακτικές δεκαετίας του 70 και του 80 έχοντας οι ηγεσίες κυρίως οι φυσικές στις σκέψεις τους τα σχέδια για αλλαγή του κώδικα μεταθέσεων – αποσπάσεων κλπ.  έτοιμα μέσα στο συρτάρι με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση υλοποίησής τους στην οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αστυνομικών.  
Όσο ποιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε και παραδεχθούμε ότι η λαθρομετανάστευση δεν είναι προσωρινό πρόβλημα τόσο ποιο αποτελεσματικές θα είναι οι λύσεις που θα δοθούν.           
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
               Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος                                     ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
Πηγή : seayalexandroupolis.blogspot.gr