Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Καταστρατήγηση Προεδρικών Διαταγμάτων και Κανονισμών

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

                                                               
          Λάρισα 12 Ιανουαρίου 2013
            Προς:  Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας 
              Κοιν.: 1) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας
                        2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
                        3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.  
                        4) Τοπικούς φορείς
   Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε για μια ακόμη φορά στους συναδέλφους της Α.Δ. Λάρισας, με την αιφνίδια αλλαγή του τριήμερου προγραμματισμού διάταξης υπηρεσίας και του σχεδιασμού αστυνόμευσης της τοπικής Α.Δ. λόγω της εντολής για ενίσχυση άλλης Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης με μια διμοιρία υποστήριξης η οποία αρχικά είχε συγκροτηθεί προκειμένου να εκτελέσει τοπική υπηρεσία και τελικά βρέθηκε στη Λειβαδιά με αποτέλεσμα να απαιτείται συγκρότηση επιπλέον διμοιρίας για την αντιμετώπιση τοπικού ζητήματος, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσής μας παρουσία κλιμακίου της Ομοσπονδίας μας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, και αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας, στον οποίο διατράνωσε την αντίθεσή του για την κατά κόρον καταστρατήγηση των Π.Δ. αποφάσισε τα κάτωθι:
1.      Να καταγγείλει προς όλες τις κατευθύνσεις την για πολλοστή φορά καταπάτηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων που απορρέουν από προεδρικά διατάγματα και κανονισμούς του Σώματος.
2.      Για μια ακόμη φορά διαταγές και μέτρα που διετάχθησαν  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, έχουν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του σχεδιασμού των Υπηρεσιών για την παροχή έργου στην τοπική κοινωνία.
3.      Εδόθη εντολή στο νομικό σύμβουλο της Ένωσης να διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών και διοικητικών ευθυνών κάθε υπηρεσιακού παράγοντα και σε όποια βαθμίδα της διοίκησης αλλά και την ενάσκηση κάθε δικαιώματος των συναδέλφων.
4.      Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ματαιώσει και να ακυρώσει στην πράξη τις κατακτήσεις των συναδέλφων οι οποίες προήλθαν από αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος με μόνο σκοπό την αποσπασματική αντιμετώπιση ζητημάτων που εν τέλει το μόνο που αποφέρει είναι ψυχική και σωματική καταπόνηση των συναδέλφων και ακύρωση προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού.
5.      Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε παρόμοια αντιμετώπιση των συναδέλφων και θα περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά τους αλλά και τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών με κάθε κόστος και με κινήσεις που ίσως προκαλέσουν και εκπλήξουν. Τυχόν παρόμοια περίπτωση θα τύχει και της ανάλογης αντιμετώπισης, και ο νοών νοείτω.
<< Ή στραβός είναι ο γιαλός ή κάποιοι στραβά αρμενίζουν>>
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                         ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
Πηγή: enastyl.blogspot.gr