Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σαμαράς σε τραπεζίτες: Δείτε πως θα μειώσετε τα επιτόκια για να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες

Να συμβάλουν οι τράπεζες στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με  τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.   Πηγή: http://www.iefimerida.gr