Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κοινή Δήλωση Δ. Τσουκαλά – Γ. Μιχελογιαννάκη
όσον αφορά το ζήτημα Αστυνομικών, Δημοτικών Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών, Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διακηρύσσει ότι οι οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να συρρικνωθούν κατά 6.700.
Δήθεν με το επιχείρημα ότι ο αριθμός αστυνομικών σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας είναι μεγάλος, αποσιωπούν την εγκληματικότητα, την απόγνωση των Ελλήνων από την κρίση, την έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού, τον διαρκή κίνδυνο στην εργασία τους, τον πενιχρό μισθό και δημιουργούν εκφοβισμό στην ελληνική αστυνομία. Επίσης, φαίνεται ότι 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα με πιθανότητα ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να βρεθεί εκτός εργασίας. Με την υποτιθέμενη κινητικότητα ανοίγουν δρόμο για απολύσεις σε έναν κλάδο που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω της ΕΛ.ΑΣ. Παρά την μείωση των κονδυλίων στην παιδεία, παρά τις μνημονιακές συγχωνεύσεις, παρά τους πενιχρούς μισθούς, παρά την παραοικονομία στην παιδεία, παρά την μη σωστή αξιολόγηση, παρά την μη επιμόρφωση, παρά τα κενά στην εκπαίδευση, παρά τα πειθαρχικά που τους ταλανίζουν, ο φόβος κινητικότητας-απόλυσης 5.000 εκπαιδευτικών απειλεί τα θεμέλια του μόνου στοιχείου που μας απέμεινε από αρχαιοτάτων χρόνων, δηλαδή του πλούτου της Ελλάδας στη γνώση και όχι μόνο.

Ενώ η μείωση των κονδυλίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την έχει καταστήσει «κλινικά νεκρή» όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σήμερα φαίνεται ότι και την κινητικότητα-απόλυση θα την πληρώσει μεγάλος αριθμός ανθρώπων με τεράστια προσφορά που σήμερα δίνονται βορά στον τροϊκανό μινώταυρο.
Το Γραφείο Τύπου