Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το Νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , όπως ψηφίστηκε



-Διαβάστε στη συνέχεια το Νομοσχέδιο "Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθµια και Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)" όπως ψηφίστηκε την 28 Μαρτίου 2013 στην Συνεδρίαση της Ολοµέλειας της Βουλής.
Στο άρθρο 4 οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες : "Το Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούµενων στα Σώµατα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη".
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από τα επίσηµα Πρακτικά της ΡΝΓ΄, 28 Μαρτίου 2013, Συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου:


Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθµια και Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.)

Άρθρο 4

1. Η παρ. 1 του άρθρου 94 του ν. 3655/2008 (Α΄ 58) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Συνιστάται νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) µε την επωνυµία «Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούµενων στα Σώµατα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ)», το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και έχει έδρα την Αθήνα. Έναρξη λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ ορίζεται η 1η του έκτου µήνα µετά το µήνα δηµοσίευσης του παρόντος νόµου.»
2. Στο τέλος του άρθρου 95 του ν. 3655/2008 προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Το ύψος και ο τρόπος υπολογισµού των πάσης φύσεως παροχών του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και ο προσδιορισµός των σχετικών εισφορών που βαρύνουν τους µετόχους ασφαλισµένους αυτού, καθορίζονται µε απόφαση του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από αναλογιστική µελέτη και πρόταση του Δ.Σ.του Ταµείου. Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 2084/1992 (Α΄ 165) δεν θίγονται.»
3. Οι παράγραφοι 6 και 7 του άρθρου 101 του ν. 3655/2008 αντικαθίστανται ως εξής:
«6. Με απόφαση του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από γνώµη του Δ.Σ. του Ταµείου, είναι δυνατή η τροποποίηση ή συµπλήρωση των ως άνω περιγραφόµενων αρµοδιοτήτων.
7. Με προεδρικό διάταγµα που εκδίδεται µε πρόταση του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από γνώµη του Δ.Σ. του Ταµείου, καταρτίζεται ο Οργανισµός του ΤΕΑΠΑΣΑ µε τον οποίο ρυθµίζονται θέµατα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του Ταµείου και κατά τροποποίηση των άρθρων 100 και 101.»
4. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 103 του ν.3655/2008 αντικαθίσταται ως εξής:
«Με απόφαση του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, µετά από γνώµη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αναλογιστική µελέτη, µπορούν να τροποποιούνται οι ισχύουσες καταστατικές διατάξεις των Τοµέων Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Κλάδου Υγείας του ΤΕΑΠΑΣΑκαι να ενοποιούνται αυτοί κατά κλάδο.»
5. Η παρ. 4 του άρθρου 103 του ν. 3655/2008 αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Με απόφαση του Υπουργού Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, µετά από γνώµη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ και αναλογιστική µελέτη, υπάγονται στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων Αστυνοµίας Πόλεων και οι λοιποί εργαζόµενοι στην Ελληνική Αστυνοµία.»
6. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 98 του ν. 3655/2008 καταργούνται.
7. Όλες οι σχετικές µε το ΤΕΑΠΑΣΑ αρµοδιότητες του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας µεταφέρονται στον Υπουργό Δηµόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος, µέσα σε διάστηµα τριών µηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου, διορίζει µε απόφασή του τον Πρόεδρο και τα µέλη του Δ.Σ. του Ταµείου. Μέχρι την έκδοση της απόφασης αυτής το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ εξακολουθεί να λειτουργεί µε βάση τις διατάξεις που ίσχυαν πριν τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου.
Πηγή: policenet.gr