Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το επίδομα εξομάλυνσης οδεύει... προς εξαφάνιση – 30 Ανώτεροι Αξκοι υπέβαλλαν «αιτήσεις αποστρατείας» το τελευταίο 20ήμερο

Το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών σχεδιάζεται και λαμβάνει τους επόμενους μήνες την τελική του μορφή, σύμφωνα με πληροφορίες από το πεντάγωνο, πληρώνονται όλοι τον διοικητικό βαθμό που φέρουν βασικό μισθό, το επίδομα εξομάλυνσης καταργείται, προστίθεται επίδομα υπερωριακής και νυκτερινής εργασίας, ... αναμένεται η εφαρμογή του να εξαρτηθεί από την
οικονομική κατάσταση της χώρας, από β΄ εξάμηνο ή από αρχές του 2014.

Αναμένεται να διευκρινιστεί το ύψος των νέων περικοπών, βάση μνημονίου ΙΙΙ, προβλέπεται 88 εκ ευρώ από το 2014, στους στρατιωτικούς.

Η «γραμμή» που υπάρχει είναι ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, δεν πρέπει να μας εμποδίσει το πολιτικό κόστος, αφού αυτό που καίει είναι να βγει το πρόγραμμα»!!! μέχρι στιγμής, από το πεντάγωνο και από το υπουργείο Οικονομικών.

Δευτέρα πρωί συνεδριάζει η επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο που όπως δείχνει η σύνθεσή της αφορά μόνο τους στρατιωτικούς.

Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου.

Αυτόματα επηρεάζεται και το εφάπαξ, όπου αναμένεται να μειωθεί κατά τουλάχιστον 10%.

Το νέο ειδικό μισθολόγιο, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο παραιτήσεων, την άνοιξη και το καλοκαίρι όπου πιθανόν θα κατατεθεί στη Βουλή για, ... ψήφιση.

Πρόσφατα (το τελευταίο 20ήμερο) 30 Τχες τάξεως 92, υπέβαλλαν «αιτήσεις αποστρατείας».
(Ε.Σ.)
staratalogia