Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Α.Σ.Κ.Α.
                                          ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ
                                              facebook : Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών (ΑΣΚΑ) 
                                                                                                         Αθήνα 22 Μαίου 2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Α.Σ.Κ.Α. χαιρετίζει την συστράτευση της ΑΣΠΑ (Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών) Θεσσαλονίκης με την συνδικαλιστική παράταξή μας ενόψει του επικείμενου εκλογοαπολογιστικού  συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ. 
Σήμερα που τα συνδικάτα ως θεσμός αμφισβητούνται και εγείρονται ερωτηματικά για το μέλλον τους, απαιτείται ενότητα, κοινοί στόχοι και σύμπνοια. Τις στιγμές αυτές η στήριξή μας από παρατάξεις όπως η ΑΣΠΑ, η οποία απέδειξε στα χρόνια της λειτουργίας της την δυναμική της δράση και το αποτελεσματικό της έργο στην Θεσσαλονίκη, μας δυναμώνει και μας τιμά. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση μιας ηχηρής και σημαντικής πρότασης για την συνδικαλιστική μας αναδιοργάνωση.

Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση της Ομοσπονδίας. Η νωχελικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος τα τελευταία χρόνια, με την δημιουργία ενός συγκεντρωτικού - γραφειοκρατικού συστήματος αλλά και η αμφισβήτηση κατά πόσον εκπροσωπεί επάξια τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, σφραγίζει την αναγκαιότητα των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να επέλθουν στην ΠΟΑΣΥ.
Το συνδικάτο πιστεύουμε ότι πρέπει να απολαμβάνει την πλήρη αναγνώριση των μελών του, των Πολιτών και της Πολιτείας, να μεσολαβεί μεταξύ Κράτους και εργαζομένων, χωρίς όμως να αποκλείει την πολιτική της σύγκρουσης, πάντα όμως στα πλαίσια της ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζομένων. 
Η ΑΣΚΑ και η ΑΣΠΑ εργάζονται πλέον από κοινού για να αναστρέψουν την πορεία της παρακμής που οδηγεί στην εξαφάνιση του κινήματος μας, να ξαναζωντανέψουν το εσωτερικό της Οργάνωσής μας, να ξαναδώσουν ελπίδα στους νέους συναδέλφους και να αναδείξουν εκ νέου την ΠΟΑΣΥ σε πρωταγωνιστή και όχι θεατή των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων.

H οργανωτική επιτροπή της Α.Σ.Κ.Α