Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Περικοπές στα εκτός έδρας με την αύξηση των απαιτούμενων χλμ από 60 σε 160,με σκεπτικό προοδευτικά να μην χορηγούνται καθόλου?

Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας»

Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας καλεί όλους τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00, ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.



Στο προαναφερόμενο σχέδιο νόμου  Σχέδιο Νόμου που τέθηκε, την 28 Μαϊου 2015, σε δημόσια διαβούλευση στο opengov και  αφορά δαπάνες μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας των Δημοσίων υπαλλήλων επηρεάζονται και οι μετακινήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Ενδεικτικά ένα σημείο του Σχεδίου Νόμου είναι η αύξηση του ορίου για την αυθημερόν μετακίνηση. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα η ημερήσια αποζημίωση για αυθημερόν μετακίνηση καταβάλλονταν στο δημοσίους υπαλλήλους όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 40χλμ και στους Στρατιωτικούς και στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 60χλμ. Με το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση το όριο αλλάζει και για να καταβληθεί η αποζημίωση θα πρέπει η αυθημερόν μετακίνηση να είναι άνω των 160χλμ!!!(Δείτε εδώ το άρθρο 11 του νέου Σχεδίου Νόμου και εδώ τι ισχύει μεχρι σήμερα με το άρθρο 9  Ν.2685/1999).

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει 26 άρθρα τα οποία είναι:















































Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που ''συνοδεύει΄΄ το σχέδιο νόμου,με τα άρθρα 13, 14 και 15 γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού των διατάξεων για τις δαπάνες που καταβάλλονται στις περιπτώσεις αποσπάσεων ή μεταθέσεων σε υπαλλήλους και λειτουργούς, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.