Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Επαναλειτουργούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Ρεθύμνου

Η επαναλειτουργία της σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Νομό και η πιθανή μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Ρεθύμνου σε κτίρια της σχολής, αποτελούν τα ενθαρρυντικά μηνύματα του Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη που βρέθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο.
Ο κ. Αναγνωστάκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νομό για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Μάχης της Κρήτης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Ρέθυμνο και εντάσσονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου του.
Η επαναλειτουργία της σχολής -της οποίας εδώ και τρία χρόνια έχει αναστείλει η λειτουργία με απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τεράστιο αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία- αφορά σύμφωνα με τον Γ.Γ. σε δέσμευση της κυβέρνησης που θα υλοποιηθεί εντός του 2015.
Θα λειτουργήσουν δύο σχολές στη χώρα, η μία στο Ρέθυμνο και η δεύτερη στην πόλη της Κομοτηνής. Όπως όλα δείχνουν, το Σεπτέμβριο στη σχολή Δοκίμων του Ρεθύμνου που πρωτολειτούργησε το 1951 θα εισαχθούν για εκπαίδευση νέοι δόκιμοι. Πρόκειται για κάτι που ζητούσαν εδώ και χρόνια φορείς και δημοτική αρχή του Ρεθύμνου με ψηφίσματα τους. Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι δικαιώνεται το πάγιο αίτημα για την επαναλειτουργία της σχολής και ζήτησε να εξετασθεί το ενδεχόμενο να εγκαινιασθούν με τη νέα εκπαιδευτική σεζόν και τα δύο τμήματα δοκίμων, ώστε να υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός δοκίμων αστυφυλάκων οι οποίοι μεταξύ άλλων θα μπορούν να καλύπτουν κενά που ομολογουμένως υπάρχουν στην κοινωνία και απασχολούν τους πολίτες.
Ο κ. Αναγνωστάκης ενημερώθηκε και για το αίτημα της δημοτικής αρχής να μεταστεγασθεί το αστυνομικό μέγαρο και οι υπηρεσίες του σε κτιριο της σχολής, αίτημα που αντιμετώπισε θετικά. Παράλληλα, αισιόδοξα χαρακτήρισαν -οι κύριοι Αναγνωστάκης, Μαρινάκης και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που συνόδευσαν τον Γ.Γ. στο Ρέθυμνο- όσα ειπώθηκαν και αφορούν στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο Ρέθυμνο και γενικότερα στο νησί. Ενίσχυση μέσω της αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών και τμημάτων, ενίσχυση που αποτελεί στόχο του υπουργείου για μια αστυνομία λειτουργική και αποτελεσματική, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, κάτι τέτοιο θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες σε μία περίοδο που υπάρχει ανάγκη διαχείρισης της όποιας δυσλειτουργίας σε μια πόλη.
Παραθέτουμε και το σχετικό βίντεο.