Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.Α.


Η σημερινή δημοσίευση των υπ΄ αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχεδόν ομόφωνα,   δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) εν ενεργεία και αποστράτους για τις περικοπές των αποδοχών τους που έγιναν από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012. Η αντισυνταγματικότητα των περικοπών ανατρέχει αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012 τόσο για τους εν' ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους ένστολους γεγονός που σημαίνει ότι όχι μόνον πρέπει να επιστρέψουμε στις αποδοχές προ του Αυγούστου του 2012,  αλλά και ότι τα ποσά που παρακρατήθηκαν αναδρομικά πρέπει να επιστραφούν. 
 Τα μέλη της Αδέσμευτης Συνδικαλιστικής Κίνησης αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιμονή τους που πρότειναν  απο την πρώτη μέρα εφαρμογής του μνημονιακού νόμου,  να προσφύγει η ομοσπονδία μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ,τόσο κατά των αναδρομικών περικοπών όσο και για το σύνολο των  περικοπών,   γιατί πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική δικαιοσύνη και στην αδικία που είχε συντελεστεί σε βάρος των ενστόλων.
Με την επιμονή τους  διέλυσαν και την πιο παραμικρή αμφιβολία των μελών του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ που αποφάσισαν τελικώς μέσα σε αντίξοοες συνθήκες που είχαν δημιούργησει ,δανειστές και Κυβέρνηση, να υιοθετησουν την πρόταση τους στο τμήμα της προσφυγής κατα των αναδρομικών περικοπών.
Σήμερα ένας νέος αγώνας επιβάλεται για να αποτραπεί η νομοθέτηση ισοδύναμων μέτρων που θα διαφαίνεται οτι θα επιχειρήσει  η Κυβέρνηση. 
Πιστέυουμε στην διεκδίκηση ενός νέου βαθμολογίου και μισθολογίου που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θα δίνει όραμα και ελπίδα στους νέους συναδέλφους μας.   
Αθήνα 13 Ιουνίου 2014 
askapoasy