Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Οι "πεφωτισμένοι" του νέου μισθολογίου στρατιωτικών! Ποιοι το επεξεργάζονται;

Το νέο μισθολογιο για τους στρατιωτικούς θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Και το σίγουρο είναι ότι σ΄ αυτό δεν θα υπάρχουν μισθολογικές προαγωγές. Πολύ πιθανό -το πιθανότερο- το νέο μισθολόγιο να προβλέπει “κουρεμένες” αποδοχές αν και στην κυβέρνηση μετά από την ψυχρολουσία του ΣτΕ θα πρέπει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο “δικαστικής κατάρριψης” και του νέου μισθολογίου. Το ερώτημα είναι: ποιοι επεξεργάζονται το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών; Το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Στρατιωτικοί που υπηρετούν εντός των Γενικών Επιτελείων “ποντάρουν” στο δεύτερο και κάνουν λόγο για “επιτροπή …πεφωτισμένων” εντός των Γενικών Επιτελείων που συνεδριάζουν για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου. 

Στις προτάσεις των … “πεφωτισμένων” θα στηριχθεί το νέο μισθολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες επί της ουσίας πρόκειται για ένα μέρος της περιβόητης επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΓΕΕΘΑ για τα μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών την εποχή των μεγάλων περικοπών. Επιτροπή που συνεδρίασε επί της ουσίας μια φορά, όταν κι έγινε αγιασμός και συστάσεις προς τα μέλη της να μην υπάρξει καμία διαρροή! Η …αποκάλυψη του αγιασμού και των συστάσεων οδήγησαν στην απενεργοποίηση της επιτροπής, η οποία δεν ξανασυνεδρίασε. 

Από τότε πολλά άλλαξαν με κυριότερο τις αλλαγές προσώπων σε κρίσιμα οικονομικά πόστα. Τα οποία κρίνονται ως πιο έμπιστα και συνεννοήσιμα για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το νέο μισθολόγιο των ΕΔ το οποίο επαναλαμβάνουμε πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Δυστυχώς όπως λένε οι πληροφορίες μας καμία από τις προτάσεις δεν είναι ευχάριστη για τους στρατιωτικούς. Κάποιες μπορεί να κρίνονται αναγκαίες και προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά δύσκολα θα “περάσουν” προς τα κάτω αφού δεν συνοδεύονται για ακόμη μια φορά με τις πραγματικές και ουσιαστικές περικοπές που επιβάλλεται να γίνουν στις ΕΔ. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανάγκη να κλείσουν και να συγχωνευθούν μονάδες και στρατόπεδα για παράδειγμα. Αντιθέτως γίνεται λόγος για μείωση προσωπικού στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας, το οποίο οικονομικά ελάχιστα αποδίδει.

Ουδείς βέβαια παραδέχεται και επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της άτυπης αλλά ουσιαστικής στο έργο της επιτροπής. Κι αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη καχυποψία. Δεν είναι λογικό με δεδομένη την κυβερνητική βούληση για κατάθεση νέου μισθολογίου να γίνουν προτάσεις και υποδείξεις από το ΓΕΕΘΑ και τα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία; Είναι αναγκαίο να γίνουν. Συνεπώς αν οι φήμες και οι πληροφορίες περί επεξεργασίας προτάσεων μακρυά από το φως της δημοσιότητας ευσταθούν, είναι απολύτως λογικό για οποινδήποτε να υποθέσει ότι αυτά που ακολουθούν θα είναι περισσότερο δυσάρεστα απ΄ όσα προηγήθηκαν για την στρατιωτική οικογένεια.


http://www.onalert.gr/