Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τελέστηκε νωρίτερα τρισάγιο στη μνήμη του ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη, ο οποίος έπεσε θυμα διαβολικών συμπτώσεων και παραβίασης των κανόνων ασφαλείας κι ελέγχου των εισερχομενων δεμάτων κι αλληλογραφίας, με συνέπεα να βρει τραγικό θάνατο πριν από ακριβώς 4 χρόνια μέσα στο γραφείο του ως υπασπιστής του τότε υπουργού δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η τελετήπραγματοποιήθηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής ΑστυνομίαςΔιαβάστε το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί (24.06.2014) στον 7ο όροφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
Ειδικότερα, στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Ασφάλειας, Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας απευθυνόμενος στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησε τη συστράτευση όλων των υπηρεσιών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα, τονίζοντας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλου αίματος αθώων, ζητώ όλοι μαζί να συνεισφέρουμε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των πολιτών».
Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου για τη δολοφονία του από τρομοδέμα, που όπως διαπιστώθηκε, αποστολέας του ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας
Έκρηξη με θανάσιμο τραυματισμό στο Υπασπιστήριο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Χθες (24.06.2010) και περί την 20:20΄ώρα, σημειώθηκε έκρηξη σε γραφείο του 7ου ορόφου του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Υπασπιστή του Υπουργού, Γεωργίου Βασιλάκη. Από την έκρηξη υπήρξαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις των πειστηρίων συνεχίζονται.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).
.αναδημοσίευση bloko.gr