Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

To μήνυμα της Γραμματείας Γυναικών για την Ημέρα της Γυναίκας

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιεσ με γυναικεσ αστυνομικινες
                                                                                                                      Αθήνα, 08 Μαρτίου 2015
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ας δούμε γυναίκες συναδέλφους σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα!
  Η παγκοσμίως αφιερωμένη ημέρα στην Γυναίκα φαίνεται να βρίσκει την Ελληνική Αστυνομία ένα βήμα μπροστά. Πρόσφατα, η πολιτική ηγεσία επέλεξε να συντελέσει στο "γκρέμισμα" ενός ανδροκρατούμενου "κάστρου", επιλέγοντας μία γυναίκα, μία Αστυνόμο Α΄, για Υπασπιστή του Αναπληρωτή Υπουργού, καθηγητή κου Πανούση.
  Στις κρίσεις, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, η φυσική ηγεσία επέλεξε να οδηγήσει γυναίκες συναδέλφους σε ανώτερα και ανώτατα αξιώματα. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες κατέχουν πλέον το βαθμό του Υποστράτηγου, μία γυναίκα το βαθμό του Ταξίαρχου (ειδ. Καθηκόντων), τέσσερις γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και είκοσι δύο γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.
   Η Γραμματεία Γυναικών, προφητικά αναφερόμενη στο θέμα, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου γυναικών της I.P.A., που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο τον περασμένο Οκτώβριο, ευχήθηκε να αναγνωριστεί η προσφορά των γυναικών συναδέλφων και με την αναρρίχησή τους στα ανώτατα αξιώματα.
  Δεν κρίνεται σκόπιμο να μιλάμε κάθε φορά για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος ή για την πολυπλοκότητα και τις ευθύνες, που απορρέουν επιπλέον στις γυναίκες συναδέλφους, ένεκα της γυναικείας τους φύσης. Κρίνεται σκόπιμο, όμως, να απαιτούμε την αναγνώριση και την ίση αντιμετώπιση στην καθημερινότητα, στην εξειδίκευση, στις δυσκολίες, στις επιβραβεύσεις.
Ας επαναλάβουμε την ευχή!
Ας δούμε γυναίκες συναδέλφους σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα!
gg poasy ypografes