Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

<Στους «χαλεπούς καιρούς» που ζούμε..>

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                          ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α.Σ.Κ.Α.
Πανελλαδικός Συνδικαλιστικός Συνδυασμός Αστυνομικών- μελών της ΠΟΑΣΥ

 Αθήνα 12 Μαρτίου 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
<Στους «χαλεπούς καιρούς» που ζούμε..>

Η Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών με αφορμή την δικαστική διένεξη, εκλογικού συνδυασμού της Θεσσαλονίκης και πρώην ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πρωτεργάτη του αστυνομικού συνδικαλισμού επισημαίνει:
Στους «χαλεπούς καιρούς» που ζούμε..
-Ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση και η αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων είναι ο συνεκτικός ιστός της ενότητας, της ευπρέπειας και του δικαίου. Όταν οι αρχές αυτές παραβιάζονται μονομερώς για εξυπηρέτηση αλλότριων ή προσωπικών σκοπιμοτήτων, τότε τα θεμέλια της αστυνομικής οικογένειας «τρίζουν».
-Καθήκον όλων μας είναι η διαφύλαξη της πραγματικής ενότητας, του πραγματικού αλληλοσεβασμού, η πραγματική αλληλοκατανόηση και η πραγματική αλληλεγγύη.
Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί, για το κοινό καλό, με ειλικρίνεια πάνω σε αυτά που μας ενώνουν και ας αποβάλλουμε αυτά και αυτούς που μας χωρίζουν.
Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας ότι:
1.   Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες  και  ενέργειες, όταν αυτές υπερασπίζονται τα προβλήματα των συναδέλφων -στον χρόνο που δημιουργούνται- και τους προφυλάσσουν από τις  εις βάρος τους διοικητικές αυθαιρεσίες, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν εκχωρούνται, ούτε υπόκεινται σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή κριτική και ενέργεια.
2.   Επίσης τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα και η υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του καθενός, όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα είναι επίσης αδιαπραγμάτευτα και όταν προσβάλλονται από αήθεις και άσκοπες επιθέσεις, δίδουν το δικαίωμα στον προσβαλλόμενο να τα υπερασπισθεί με κάθε θεσμικό μέσο και τρόπο.
 Τέλος, όλοι αυτοί που «κόπτονται» και παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αν οι προθέσεις τους ήταν ειλικρινείς θα είχαν παρέμβει νωρίτερα προκειμένου να αμβλυνθεί η διένεξη αυτή και όχι να «χτίσουνε καριέρα» πάνω σε αυτή.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ότι θα ξεκαθαρίσουν την «αρρωστημένη» αυτή κατάσταση.  

Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ