Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη Πανούση στην Φθιώτιδα


panoysis1Οι επαφές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στη Φθιώτιδα ξεκίνησαν από την Στυλίδα.

Εκεί συνάντησε τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο ο οποίος τον ενημέρωσε κυρίως για τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δουν ξανά τα θέματα και να βρουν λύσεις.
 Ο επόμενος σταθμός του υπουργού ήταν στη Λαμία και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αποστολία Ακριβούση.
Ο κύριος Πανούσης παραδέχτηκε πως επισκέπτεται για πρώτη φορά Ιατροδικαστική Υπηρεσία και τόνισε πως έχει γίνει καλή δουλειά. Όταν ρωτήθηκε για την υποστελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας τόνισε πως το γνωρίζει και θα ενημερώσει γιαυτό τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης.
Μετά την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ο κύριος Πανούσης συναντήθηκε με μέλη του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Μακρυγιάννης τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του δικαστικού μεγάρου Λαμίας, για το υπό ανέγερση κτήριο του νέου δικαστικού μεγάρου που όμως έχει βαλτώσει και επίσης για την υποστελέχωση του Εφετείου.
Όταν ξεπεράσουμε τη κρίση θα πρέπει να στηρίξουμε, τη δικαιοσύνη, τη παιδεία και την ασφάλεια απάντησε ο Υπουργός.
Ο Γιάννης Πανούσης συμμετείχε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας.
Η ημερίδα είχε δύο μέρη.Το πρώτο όπου ο υπουργός υπέγραψε με τον δήμαρχο μνημόνιο συνεργασίας έτσι ώστε δήμος-φορείς και αστυνομία να συνεργαστούν για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.
Στο δεύτερο μέρος η ημερίδα είχε θέμα την επιμόρφωση των στελεχών των υπηρεσιών για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας.
Θα πρέπει να ζήσουμε σε έναν άλλο κόσμο, είπε ο υπουργός, η Ελλάδα της μίας γλώσσας, της μίας θρησκείας και της μίας παιδείας, δεν υπάρχει πια.
πηγή:http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/fthiotida/62275