Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

επιστολή της ένωσης ρεθύμνου στο γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης

"Κύριε Γενικέ,
Ενημερωθήκαμε, σήμερα 05 Ιουνίου 2015, ότι με την παραπάνω (α) σχετική διαταγή σας, ζητήσατε την ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με δύο (2) αστυνομικούς από
την Δ.Α. Ρεθύμνου και έναν (1) Αστυνομικό από την Δ.Α. Χανίων, για την πραγματοποίηση μεταγωγής από Ηράκλειο προς Πειραιά.
Είναι απορίας άξιο πως, μία τακτική μεταγωγή για Πειραιά, προγραμματίζεται με αυτό τον τρόπο : 1. Διατάζοντας τις υφιστάμενες υπηρεσίες, μία ημέρα πριν την πραγματοποίηση της μεταγωγής, καταστρατηγώντας πλήρως τις διατάξεις που αφορούν τον χρόνο εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. 2. Ζητώντας από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Χανίων, να ενισχύσουν τη σχετική υπηρεσία της Δ.Α. Ηρακλείου, με συνολικά τρεις (3) αστυνομικούς, αόριστα, χωρίς να προσδιορίζονται ο βαθμός αλλά και τα καθήκοντα που θα εκτελέσουν οι ζητούμενες ενισχυτικές δυνάμεις. 3. Αδιαφορώντας να επισημάνετε την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης μεταγωγής αλλά και τον αριθμό των κρατουμένων.

Όπως γνωρίζετε, το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου ιδρύθηκε με το Π.Δ. 25/2011, με αποκλειστικό σκοπό την ασφαλή μεταγωγή κρατουμένων, την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων καθώς και την φρούρηση των καταδίκων και υποδίκων. Κατά την ίδρυσή του, είχε στελεχωθεί πλήρως, με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και λειτουργούσε άψογα, χωρίς να επιβαρύνει τις υπόλοιπες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης.
Το τελευταίο διάστημα ζητείται συχνά η ενίσχυση του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου από αστυνομικούς άλλων νομών. Αναρωτιόμαστε, που μετακινήθηκαν - αποσπάστηκαν οι συνάδελφοι που μέχρι πριν λίγους μήνες στελέχωναν πλήρως την συγκεκριμένη Υπηρεσία και είχαν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό; Δυστυχώς επανερχόμαστε στο παραπάνω (β) σχετικό έγγραφό μας και ζητάμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επανδρωθεί πλήρως το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου και να εκλείψει το φαινόμενο των συνεχών ενισχύσεων από συναδέλφους διαφόρων υπηρεσιών που καλούνται να διανύσουν 80 χλμ ή 140 χλμ, από Ρέθυμνο και Χανιά αντίστοιχα, απλώς για να μεταβούν στην ενισχυόμενη Υπηρεσία, χωρίς να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση.
Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους ίδιους τους συναδέλφους αλλά και για τους μεταγώμενους, καθώς επίσης θα σταματήσει να επιβαρύνεται, με επιπλέον έξοδα, ο ήδη μειωμένος κρατικός προϋπολογισμός, από τις μετακινήσεις αυτές του προσωπικού. Σας υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει θύματα από παρόμοιες πρακτικές. Επιθυμούμε την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα και ελπίζουμε να παρέμβετε άμεσα και ουσιαστικά.
- ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6945013249 

Ο   Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 6937214342