Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι δανειστές ζητούν εξίσωση μισθών στρατιωτικών με δημοσίους υπαλλήλους


                                                                                                         Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν οι δανειστές σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και επιμένουν να προκαλούν οργή θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις αλλά και ζητήματα που εξυπηρετούν προφανώς τις αμυντικές τους βιομηχανίες. Αυτό που εξοργίζει όμως πρώτα απ΄ όλα είναι ότι επί της ουσίας ζητούν νέες μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς! Πως;



Σ΄ ένα τρισέλιδο έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times,οι εταίροι ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών!!! Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο άσχετοι όσο θέλουν να εμφανίζονται εκφράζοντας τέτοιες θέσεις ή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!

Επισημαίνουν -και σ΄ αυτό έχουν κάποιο δίκιο- την δομή του ελληνικού στρατεύματος η οποία είναι γεγονός ότι μπορεί να διορθωθεί και να αποφέρει κέρδη. Όμως οι εταίροι στο έγγραφό τους συνεχίζουν προτείνοντάς μας να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα “φυλάμε τα σύνορά μας”! Κάποιος να τους δειξει στο χάρτη που βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παραλείπουν να “παίξουν” υπερ των συμφερόντων τους και ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών! Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Και όπως έχουμε γράψει στόχος δεν είναι το P 3,αλλά να κλείσει η ΕΑΒ, η οποία περιμένει να αναλάβει το πρόγραμμα ανακατασκευής τους για να παραμείνει ανοιχτή! Δεν θέλουν ανοιχτή την ΕΑΒ, όπως δεν θέλουν και τα ΕΑΣ και το κακό είναι ότι έχουν πρόθυμους συνεργάτες στο εσωτερικό της χώρας.

Και τέλος η βόμβα για το προσωπικό: Οι δανειστές μας…προτρέπουν για “μεταρρύθμιση του μισθολογίου των ένστολων, έτσι ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τα όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο”. Αυτό ήταν και απαίτηση των στρατιωτικών παλιότερα, αλλά τώρα με τις περικοπές που έχουν γίνει και στο δημόσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι μισθοί των στρατιωτικών θα μειωθούν κι άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το κείμενο, “ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει προσχέδιο με τις αλλαγές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου”.


Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

πηγή:http://www.onalert.gr/stories/sok-kai-deos-oi-danistes-zitoun-meioseis-misthon/43138