Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Απόφαση βόμβα:Μετά τις "άγαμες θυγατέρες" και "άγαμοι υιοί" θα παίρνουν σύνταξη!

                                                                                                                  Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προκαλέσει σίγουρα και αντιδράσεις και συζητήσεις. Σύμφωνα μ΄ αυτή τη σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου (ή συνταξιούχου), λειτουργού, στρατιωτικού, θα μπορούν πλέον να την εισπράττουν όχι μόνο οι κόρες τους αλλά και οι υιοί τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος “το Ελεγκτικό Συνέδριο, λαμβάνοντας υπόψη του τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες διαβίωσης, προχωρά στην πλήρη εξομοίωση των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες τα παιδιά (είτε αγόρια είτε κορίτσια) μπορούν να εισπράττουν πλέον σύνταξη λόγω του θανάτου του γονέα τους. Η δικαστική απόφαση που κρίνει αντισυνταγματική την ισχύουσα ρύθμιση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, στο μέτρο που προβλέπει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις γυναίκες σχετικά με την είσπραξη της συγκεκριμένης σύνταξης, αναμένεται να λειτουργήσει ως βραδυφλεγής βόμβα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν -και μάλιστα αναδρομικά- τέτοιου είδους συντάξεις”.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπει ότι θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξηαπό τον εκλιπόντα πατέρα τους και μετά την ενηλικίωσή τους ή και μετά τη συμπλήρωση του 22ου ή 24ου έτους (εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, αντίστοιχα) για όσο διάστημα παραμένουν άγαμοι. Συνεπώς το μοναδικό κριτήριο θα είναι ο γάμος όπως συμβαίνει και με τις “άγαμες θυγατέρες”.

πηγή:onalert