Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα έχει στείλει επιστολή προς την τρόικα με την οποία ζητά να μην συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό υποστηρίζει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη δέσμευση να περάσει νόμο που θα αφορά στη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων μέχρι το Νοέμβριο, καθώς κάτι τέτοιο θα ακύρωνε τις δεσμεύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.
Ο ίδιος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, με επιστολή της προς την τρόικα, ζητά να αφαιρεθεί η μεταρρύθμιση αυτή από την τρέχουσα αξιολόγηση, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2060.
«Αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο πολιτικά, θέμα για την ελληνική κυβέρνηση» φέρεται να λέει η πηγή του Reuters το οποίο σημειώνει ότι η Αθήνα είναι στα μισά της τελικής ανασκόπησης της προόδου και είναι υπό πίεση για να τελειώσει όλες τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις πριν από τη λήψη της τελικής δόσης από το πακέτο ενίσχυσης, των 7,2 δισ. ευρώ.


Πηγή: Reuters: Η Αθήνα ζητά από την τρόικα να μην ανοίξει το ασφαλιστικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/175372#ixzz3HELwUZdk