Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τι προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για τους ενστόλους -Αναδρομικά από τον Ιούλιο οι αυξήσεις


Τι προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για τους ενστόλους -Αναδρομικά από τον Ιούλιο οι αυξήσειςΤμηματικά και σε δόσεις θα δουν οι ένστολοι να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις μισθολογικές απώλειες που είχαν αφού σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση αναμένεται να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των μισθών τους.


Η καταβολή των αυξημένων αποδοχών και των συντάξεων βάσει της δικαστικής απόφασης θα ξεκινήσει αναδρομικά από τις αποδοχές του Ιουλίου 2014.
Ποσό 414,7 εκατ. ευρώ έχει περιληφθεί στον φετινό προϋπολογισμό για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από 1 Αυγούστου 2012 ως 31 Ιουνίου 2014. Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από 1 Ιουλίου 2014 έως και 31.12.2014.


Πηγή: Τι προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για τους ενστόλους -Αναδρομικά από τον Ιούλιο οι αυξήσεις | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/173033#ixzz3FSkdZjCi