Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ο φούρνος στη Θεσσαλονίκη που φυλάσσεται από τα ΜΑΤ


ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 40 ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ......Thodoris Tsairidis


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τοφούρνο του Λάμπρου επί της Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκε στο φούρνο του Λάμπρου όπου οι διαδηλωτές συνάντησαν μία διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στο φούρνο και μία στο μέσο της Αγ. Δημητρίου. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Υπενθυμίζεται πως η παράσταση διαμαρτυρίας στον "Φούρνο του Λάμπρου" διοργανώνεται από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των απολυμένων -εργαζομένων του φούρνου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα τους, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα νυχτερινά μεροκάματα  καταγγέλοντας παράλληλα ανασφάλιστη εργασία και την μη καταβολή δώρων γιορτών και επιδομάτων αργίας. Όπως αναφέρουν ακόμη η εργοδοσία προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας τις συνθήκες εργασίας ως παραδεισένιες και την επιχείρηση ως μικρή και αθώα πράγμα που, όπως λένε,  είναι ψέμα.