Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα των μεταθέσεων ζητά η ένωση συνοριακών Αττικής

Κύριε Αρχηγέ ,
Επ' ευκαιρία, της ανάληψης των καθηκόντων σας στο ανώτατο αξίωμα του Σώματος, οι ολόθερμες ευχές της Ένωσης μας να Σας συνοδεύουν  για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε σ αυτή τη κρίσιμη για τη Χώρα αλλά και την Αστυνομία συγκυρία.

    Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ανάληψη των καθηκόντων σας αποκτά ιδιαίτερο ρόλο. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον Σας και τις ανησυχίες Σας για όλα τα θέματα που ταλανίζουν το Σώμα και τους υπηρετούντες σ αυτό και επικαλούμενοι την πλούσια εμπειρία που έχετε αποκτήσει κατά τη μακρόχρονη υπηρεσιακή διαδρομή σε μάχιμες υπηρεσίες (υπηρεσίες αιχμής και δράσης) αλλά και τις γνώσεις που έχετε πιστεύουμε πως η ανάληψη εκ μέρους σας των ηνίων της Αστυνομίας θα αποτελέσει το απαραίτητο εφαλτήριο για πρόοδο και  εκσυγχρονισμό .
   Τοιουτοτρόπως και ύστερα από την ψήφιση του Νόμου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας  και ενόψει της αναμενόμενης επεξεργασίας και ανακοίνωσης των εφαρμοστικών ΠΔ , θα θέλαμε να σας εκθέσουμε - γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή - το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει τους αστυφύλακες προερχόμενους από  συνοριακούς φύλακες του νομού Αττικής, πρόβλημα το οποίο βιώνουν εδώ και 12 συναπτά έτη .
Και δεν είναι άλλο κύριε Αρχηγέ από την δεσμευτική πενταετία που απορρέει  από τις διατάξεις του (εν πολλοίς τιμωρητικού για τους συνοριακούς φύλακες του Ν. Αττικής)  Νόμου 3686/08 για την Αστυφυλακοποίηση  των συνοριακών φυλάκων ο οποίος  ενώ προβλέπει ότι "οι  ανωτέρω εντασσόμενοι στο αστυνομικό προσωπικό έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό "  ταυτόχρονα μας αποκλείει από τη δυνατότητα της μετακίνησης (με τις προϋποθέσεις των έκτακτων ή των τακτικών μεταθέσεων). Με τον τρόπο αυτό άπαντες βιώνουμε   μια άνιση αντιμετώπιση  από την ηγεσία  , μια ρατσιστική συμπεριφορά θα λέγαμε εμείς στο θέμα των μεταθέσεων αφού κανείς πρώην Σ/Φ δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε από το ένα τμήμα δίωξης λαθ/ σης στο άλλο εντός του νομού !!
   Για εμάς το ζήτημα  της δυνατότητας να μετακινηθούμε όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους λοιπούς συναδέλφους μας αστυνομικούς  αποτελεί πια κύριε Αρχηγέ μείζονος σημασίας ζήτημα (και σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων μας ζήτημα επιβίωσης) καθώς όπως πολλές φορές και στο παρελθόν με παρόμοια υπομνήματά μας έχουμε αναφέρει στους προκατόχους Σας τα εν λόγω προβλήματα, ότι δηλαδή  έχουν μεταβληθεί οι οικογενειακές κλπ συνθήκες   για το προσωπικό αυτό της δύσκολες μέρες που ζούμε με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τις επιπτώσεις αυτών στις ζωές τους αλλά και των οικογενειών τους και η ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ .. Θα είναι μια όαση μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων αλλά και μια πράξη ισότιμης αντιμετώπισης του προσωπικού αυτού με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό !!
Στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων Σας, Σας καλούμε να μας δεχτείτε έτσι ώστε και από κοντά να σας εκθέσουμε σε όλες  του τις διαστάσεις το μείζον πρόβλημα που απασχολεί το προσωπικό αυτό  και το καθιστά , προσωπικό ενός κατώτερου θεού, με την ευχή να εξευρεθεί μία ΛΥΣΗ.
    Ως Ένωση  Συνοριακών Φυλάκων Νομού  Αττικής σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο για εποικοδομητική θητεία. 

-Ο-
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ   ΘΩΜΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
-Ο-
ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ