Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Άμεση ενίσχυση του Αερολιμένα για να αποφευχθεί η ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ, άρθρο του Ηλία ΒΡΕΝΤΑ

Συμφώνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, το 2014 θεωρείται «έτος ανάκαμψης» του τουρισμού για τη χώρα μας. Όσον αφορά το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά πολύ σε σύγκριση με πέρυσι, δεδομένου ότι 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με διεθνείς προορισμούς
.  

Από την άλλη όμως πλευρά, -την παρούσα χρονική στιγμή- στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών, το αστυνομικό προσωπικό είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με παλαιοτέρα έτη. Η τελευταία αξιόλογη ενίσχυση είχε γίνει το 2007, με 80 αστυνομικούς, επί αρχηγίας Αναστασίου Δημοσχάκη. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπάρχουν 120 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλακών, οι οποίες πρέπει άμεσα να καλυφθούν για να αποφευχθούν φαινόμενα αγανάκτησης που βλέπαμε στο παρελθόν με επιβάτες να περιμένουν για ώρες στην ουρά προκειμένου να διέλθουν τον έλεγχο διαβατηρίων, με συνέπεια η χώρα μας να εκτίθεται δημόσια, δημιουργώντας κάκιστη εντύπωση στους τουρίστες από την πρώτη τους κιόλας επαφή. 

Η έλλειψη των αστυνομικών την προκειμένη στιγμή είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει προβλήματα και εικόνες ντροπής για την χώρα μας που θα εκτεθεί για ακόμη μια φορά ανεπανόρθωτα. 

Η μόνη λύση βρίσκεται στην άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με αστυνομικό προσωπικό, το οποίο θα αποσπαστεί στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα για την καλοκαιρινή περίοδο κ κατόπιν να παραμείνουν στην υπηρεσία με τις μεταθέσεις του Αυγούστου.

Σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν πρεπει να ρισκάρουμε το κύρος της χώρας μας.