Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης  αιτημάτων του κλάδου η Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας  πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Αγρίνιο, με τον Πρόεδρο του Κόμματος ‘’Νέα Μέρα’’ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την ‘’Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό’’ κ. Χρήστο Ζώη, παρουσία του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. θύμιου Δρόσου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης παρέδωσε υπόμνημα και ανέλυσε προφορικά όλα τα εργασιακά, μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Επισημάνθηκαν όλες οι ιδιαιτερότητες και ο Επικίνδυνος και Ανθυγιεινός χαρακτήρας του επαγγέλματος. Επιπλέον τονίστηκε ότι, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη,  στελεχωμένη από μορφωμένους και άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς, μόνο με την εισαγωγή τους μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, και με κυρίαρχο στόχο, τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο.  Με την ανάλογη ευαισθησία, στα θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων, σεβόμενοι πάντα τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επικοινωνίας που αρμόζει σε μία σύγχρονη κοινωνία.
Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ο Πρόεδρος σημείωσε τα εξής: «Είμαι εντυπωσιασμένος με την ποιότητα, την ετοιμότητα και τις τεκμηριωμένες απόψεις της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, οι οποίες δεν περιγράφουν απλά το πρόβλημα αλλά διαθέτουν το δια ταύτα. Δηλαδή εκείνες τις προτάσεις και τις ιδέες για το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό είμαι και θα είμαι στη διάθεση τους όποτε μου ζητηθεί».  
Πρόθεση μας είναι, να συνεχιστούν οι συναντήσεις εργασίας με όλα τα κόμματα και τους φορείς, προκειμένου να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, αναζητώντας, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αναβάθμιση του Έλληνα Αστυνομικού ως Ένστολου Φορέα πλήρων Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων.

Ως Ένωση, συνεχίζουμε να Εργαζόμαστε Μεθοδικά, Συστηματικά για μία Αστυνομία Σύγχρονη, καλά Εκπαιδευμένη, Μεθοδική, Ακομμάτιστη, Δημοκρατική, απαλλαγμένη από τυχόν σύνδρομα καχυποψίας του παρελθόντος, διδασκόμενη από τα λάθη και τις επιτυχίες της, που πάντα σέβεται και προστατεύει τον πολίτη σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.