Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μεγάλη αδικία κατά των στρατιωτικών για τα 5 πλασματικά χρόνια και το ΟΧΙ Στουρνάρα


Τι δεν μας είπαν από το περιβάλλον της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά για το σχέδιο νόμου με το οποίο  “παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά). Μια μεγάλη αδικία κατά των στρατιωτικών παραμένει. 


Ποια είναι αυτή;


Τα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας πληρώνουν περίπου 500 ευρώ το πλασματικό έτος (2.500 τα πέντε έτη), ενώ τα Στελέχη των Ε.Δ. περίπου 2.000 (10.000 ευρώ τα πέντε έτη)!

Το ερώτημα είναι αν δεν κατάλαβαν την αδικία -κάτι απίθανο- ή αν δεν συμφώνησε το υπουργείο Οικονομικών στην αλλαγή. Που είναι και το πιθανότερο.


Η ρύθμιση αυτή είναι εκκρεμότητα του νόμου Βενιζέλου 3883/2010 και έπρεπε να την είχε τακτοποιήσει όταν έφυγε από το ΥΠΕΘΑ τον Ιούνιο του 2011 και πήγε στο Υπουργείο Οικονομικών.  Δεν το έκανε. Αλλά όπως φαίνεται ούτε τώρα τα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Τέλος από Στουρνάρα για το 1990-92

Ξερό ΟΧΙ είπε ο Στουρνάρας στην Γεννηματά και για την άρση της αδικίας του ασφαλιστικού όσων στρατιωτικών εντάχθηκαν στις ΕΔ την περίοδο 1990-92. Ο Στουρνάρας είπε ότι η "διόρθωση" έχει κόστος και έδωσε οριστικό τέλος στις προσπάθειες που έγιναν