Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία - Επιστολή του Συνδρεβέλη Χρήστου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                            21/11/2012

ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»
ΠΡΟΣ:E.AΣ.Υ.Α
ΚΟΙΝ:ΠΟΑΣΥ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ-ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Όπως καλώς γνωρίζετε ,ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού διέπεται από το Π.Δ 394/01.
Στο άρθρο 1παρ. 7 του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι: H ανακοίνωση της υπηρεσίας  της επόμενης ημέρας γίνεται υποχρεωτικά μέχρι την 14:00 ώρα της προηγούμενης και η μεταβολή της δεν επιτρέπεται .Η εφαρμογή του ανωτέρου άρθρου είναι καίριας σημασίας για τους υπηρετούντες στον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ αφού δίνει την δυνατότητα έστω και κατ ελάχιστον στους συναδέλφους μας, να προγραμματίσουν το υπόλοιπο της καθημερινότητας τους ευρισκόμενοι εκτός εργασίας.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ
Απογευματινές ώρες της 20/11/2012 κατόπιν εντολής της ΓΑΔΑ/ΓΡ. 1 Αστυνομικού προσωπικού, Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ διαταχθήκανε να παραλάβουν Φ.Π προκειμένου μετά την παρέλευση ελαχίστων ωρών και συγκεκριμένα την 09:00 ώρα της 21/11/2012 να παρουσιαστούν στη νέα πτέρυγα του χώρου υποδοχής αλλοδαπών στην Αμυγδαλεζα- Αττικής, όπου και θα εκτελέσουν υπηρεσία ως προσωρινά μετακινούμενοι μέχρι και την 30/11/2012.
Όπως γίνεται αντιληπτό και λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός ότι η υπηρεσία δεν μεταβάλλεται μετά την 14:oo της προηγούμενης ημέρας και σε συνάρτηση με την υποχρέωση να τηρούνται οι διατάξεις και οι κανονισμοί του Σώματος από όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικους,παρακαλώ όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την σχετική αποκατάσταση.
Θεωρώ δε βέβαιο ότι η έκδοση της παραπάνω διαταγής έγινε εκ παραδρομής και σε καμιά περίπτωση δεν είχε ως στόχο την παραβίαση των δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού το όποιο το τελευταίο χρονικό διάστημα βάλλετε επιπροσθέτως και από την οικονομική ανέχεια.

                                                                                         Με εκτίμηση
                                                                                ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
                                                                       Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ