Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

''Χαιρετίσματα στην εξουσία'', γράφει ο Ν.Χ.


«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»


Γράμμα από τη… Μόσχα 
ΡΩΣΙΑ Η Μαφία είναι η μόνη που ζει σε συνθήκες ανεπτυγμένου καπιταλισμού σύμφωνα με αντιστράτηγο της αστυνομίας
Του Θανάση Αυγερινού
Μπορεί η Ρωσία να μην τα κατάφερε ακόμη και τόσο καλά, όμως η ρωσική Μαφία εξασφάλισε για τον εαυτό της και ζει σε συνθήκες ανεπτυγμένου καπιταλισμού. Αυτό υποστηρίζει ένας από τους πιο καλούς γνώστες της υπόθεσης, ο αντιστράτηγος ε.α. της ρωσικής Αστυνομίας Αλεξάντρ Γκούροφ, ο οποίος εξήγησε στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» γιατί κανείς δεν έκρυβε το πρόσωπό του στην πρόσφατη κηδεία του δολοφονημένου αρχινονού «Ντεντ Χασάν».
«Καλά, νομίσατε ότι επειδή σταμάτησαν οι πυροβολισμοί στους δρόμους, η κατάσταση έχει ανατραπεί και λύσαμε το πρόβλημα; Είστε γελασμένοι! Βαδίζουν όλοι μαζί, χωρίς να κρύβονται, περιφρονώντας ακόμη και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες κάνουν επιχειρησιακές λήψεις. Βαδίζουν έτσι γιατί αισθάνονται ότι είναι δύναμη. Η Μαφία μας έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τη λίθινη εποχή της και τη φεουδαρχία και όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Εχτισαν και ζουν τον ανεπτυγμένο καπιταλισμό.
Εξόντωσαν τους εχθρούς-ανταγωνιστές τους, υπέταξαν τις μικρές εγκληματικές ομάδες στις μεγάλες, έχουν μοιράσει τα εδάφη τους κι έχουν ορίσει τους επιτηρητές στην κάθε πόλη, μπήκαν στην εξουσία, συμμετείχαν στις εκλογές. Φόρεσαν ένα πιο ευγενικό προσωπείο και η κοινωνία μας έβγαλε το λάθος συμπέρασμα ότι κάτι άλλαξε, γιατί σταμάτησαν τα ξεκαθαρίσματα στους δρόμους», λέει ασυγκράτητος ο απόστρατος αντιστράτηγος, που είχε αρχίσει να μελετά θεωρητικά και να αντιμετωπίζει στην πράξη το φαινόμενο της Μαφίας από τα σοβιετικά χρόνια.
Σύμφωνα με τον Α. Γκούροφ, που έχει γράψει σχετικές εργασίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη, οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ενωση έχουν λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες δραστηριότητες σε 140 χώρες του κόσμου, με δικές τους επιχειρήσεις σχεδόν κάθε είδους, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα καθιερωμένα: όπλα, πορνεία, ναρκωτικά, όργανα για μεταμόσχευση. Μεταξύ των χωρών που λειτουργούν ως διαμετακομιστικά κέντρα, ακόμη και κάποιες πέραν πάσης υποψίας, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.
Ο αντιστράτηγος γίνεται έξαλλος σχεδόν όταν ο δημοσιογράφος τού θυμίζει τη διάλυση του ειδικού σώματος για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος από τον τότε πρόεδρο Μεντβιέντεφ το 2008: «Θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη αυτό το χτύπημα. Χάθηκαν αρχεία, διακόπηκαν οι σχέσεις με πράκτορες και πληροφοριοδότες μας. Χάθηκαν και οι επαγγελματίες, πού να βρεις καινούργιους και πότε να τους εκπαιδεύσεις; Εχουμε χάσει το παιχνίδι όχι μόνο με την οργανωμένη, αλλά και με την απλή εγκληματικότητα. Ακόμη κι οι πορτοφολάδες είναι πιο μπροστά μας, όχι οι οργανωμένοι, που έχουν προβάδισμα 15-20 ετών».
Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ανησυχήσει και το ίδιο το Κρεμλίνο, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα δημοσιεύματα, που θέλουν τις ρωσικές Αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν ένα γενικευμένο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στη δεύτερη πατρίδα του «Ντεντ Χασάν», το Σότσι, το οποίο αναμένεται σε ένα χρόνο να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μια διοργάνωση που έχει προσωπικά συνδεθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη νέα προεδρική του θητεία. Εστιατόρια, ξενοδοχεία και «φιλέτα» εκτάσεων έχουν μείνει, κατά τις εκτιμήσεις, χωρίς αφεντικό και ο θεός να βάλει το χέρι του…
avgerinos@ellada-russia.gr
Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών


ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!


Το ζήτησε ο κ. Βορίδης από κάποιους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για να περάσουν τα μέτρα για τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου.





Περισσότερα στο : "Χαρετίσματα στην εξουσία" - enstoloi.gr