Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συναγερμός στο Δικαιοσύνης από τις αποφυλακίσεις...


Συναγερμός στο Δικαιοσύνης από τις αποφυλακίσεις...


της Εύας Καραμανώλη
"Συναγερμός" έχει χτυπήσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τα τελευταία κρούσματα αποφυλάκισης κατηγορουμένων λόγω παρέλευσης του ανώτατου 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης.
Οι συνέπειες που συνεπάγεται η καθυστέρηση στην...
απονομή της Δικαιοσύνης οδηγούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στην λήψη νομοθετικών μέτρων προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες με την αποφυλάκιση κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις νομοθετικά μέτρα που καταρτίζονται θα προβλέπεται μεταξύ άλλων οτι οι προθεσμίες που ισχύουν στο νόμο περί διαφθοράς πολιτικών προσώπων (4022/11) θα επεκταθούν και σε υποθέσεις «που αφορούν κακουργηματικές υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος, καθώς και κακουργήματα που ενέχουν το στοιχείο της μεγάλης ηθικής και κοινωνικής απαξίας και έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη».

Σύμφωνα με τον υπουργό οι αποφάσεις για αυτές «θα εκδίδονται πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου των προσωρινά κρατουμένων κατηγορουμένων στις εν λόγω υποθέσεις». Οι υποθέσεις αυτές αφορούν σε βαριά αδικήματα που προβλέπεται ακόμα και ισόβια κάθειρξη (εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες, υποθέσεις τρομοκρατίας κλπ) ....
http://www.euro2day.gr