Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συζητήθηκε σήμερα η νέα προσφυγή των ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του Νόμου 4307/14



Αθήνα, 3 Απριλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κδ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από τις Ομοσπονδίες, για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των διατάξεων του νόμου 4307/14, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται αναδρομικά οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, συμμορφούμενοι σε προηγούμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά ποσοστό μόνο 50% και όχι καθ' ολοκληρίαν.
  Οι Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν από τους Νομικούς Συμβούλους μας κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη, οι οποίοι κατά την αγόρευσή τους, ζήτησαν την αποδοχή της αίτησής μας και την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, όπως προβλέπεται σε προγενέστερες αποφάσεις του ΣτΕ.
  Τέλος, ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήριος Ρίζος, χορήγησε προθεσμία ως την Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, προκειμένου να κατατεθούν υπομνήματα εκ μέρους των διαδίκων και να εκδοθεί η αναμενόμενη απόφαση.
shmata poasy-poaxia