Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ένωση Αιτωλίας: "Εικόνα μιζέριας και λύπησης" η αιφνιδιαστική μετακίνηση της διμοιρίας...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Δ.ΑΙΤΩΛΙΑΣ
I.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Αρχ. Δαμασκηνού 11 Τ.Κ. 30200
ΤΗΛ:2631055738,FAX:2631051562

Ι.Π. Μεσολογγίου, 22 Μαΐου 2013
Aριθ. πρωτ:2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την 21/05/2013 η διμοιρία της Α.Δ. Αιτωλίας διατάχτηκε να αναχωρήσει στις 04.30 π.μ., με δύναμη 14 ατόμων, ο ένας εκ τον οποίων οδηγός και να λάβει μέτρα στην Α.Δ. Κέρκυρας, στις εκδηλώσεις εορτασμού της επανένωσης των Επτανήσων με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ήταν η μοναδική ενισχυτική διμοιρία, πλην αυτής της Α.Δ. Θεσπρωτίας και ήταν υποχρεωμένη να βρίσκεται πριν τις 08.30 π.μ. στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προκειμένου να επιβιβαστεί στο πλοίο για Κέρκυρα για να είναι έγκαιρα στην υπηρεσία της. Πίεση αφόρητη για τον οδηγό και τον επικεφαλή της που εκτός από ένα δρόμο καρμανιόλα, είχε να αντιμετωπίσει και το χρόνο άφιξης. Η απόσταση από Μεσολόγγι- Ηγουμενίτσα είναι 200 χιλιόμετρα, 3 ώρες 45΄ διαδρομή και 2 ώρες στο πλοίο ως την άφιξη στην Α.Δ. Κέρκυρας. Οι συνάδελφοι ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι, «κοιμώμενοι όρθιοι» οι περισσότεροι, λαμβάνουν μέτρα προστασίας σε μια γιορτή….. αποδέσμευση. Διαταγή επιστροφής αυθημερόν, χωρίς καμία μέριμνα ύπνου, φαγητού, αλλά και δαπάνης αυτών των εξόδων. Μέριμνα υπήρχε μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυτά μετά επιστροφής με την ίδια εταιρεία, προκειμένου η υπηρεσία να γλυτώσει μερικά ευρώ. Αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να παραμείνουν επί δίωρο στην προβλήτα του λιμανιού της Κέρκυρας. Επιστροφή… εικόνα χειρότερη, ο οδηγός μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι συνάδελφοι να κοιμούνται άλλος στο λεωφορείο, άλλος στο σαλόνι του καραβιού ένστολοι, μια εικόνα μιζέριας και λύπησης, τα σχόλια περιττά …. Επιστροφή 22.00 μ.μ., δοξάσει ο θεός τον οδηγό που δεν τον πήρε ο ύπνος, δεν είχε και κίνηση ο δρόμος, δεν ….. θα δούμε τα παιδιά μας .
Αναρωτιόμαστε αν ήταν αναγκαίο να μετακινηθεί μια διμοιρία από τόσο μακριά ,αν ήταν απαραίτητο να ταλαιπωρηθούν τόσο πολύ οι συνάδελφοι. Πώς είναι δυνατόν να διαταχθεί μια διμοιρία να κάνει ταξίδι 12 ωρών? Δεν υπήρξε ένας να σκεφτεί να στείλει μια διμοιρία από τα Γιάννενα, από την Πρέβεζα ,από την Άρτα ,από τα Γρεβενά ρε αδελφέ, να βάλει μια σε ένα αεροπλάνο από την Αθήνα ,αφού ήταν ο υπουργός μας στις εκδηλώσεις… Πιθανόν τα έξοδα για αεροπλάνο να είναι ακριβά, οι αστυφύλακες τσάμπα και δε μιλάνε κιόλας ... Πώς είναι δυνατόν να επιλέγεται ενίσχυση από μια Διεύθυνση που η παραμικρή απουσία σε προσωπικό ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας της? Λεπτομέρειες… αρκεί « να μη γίνει καμία στραβή» εκεί που θα βρίσκεται ο υπουργός και εκτεθούμε στα μάτια του. Οι υπόλοιποι ... στη μοίρα τους.
Θα είχαμε διαμαρτυρηθεί και αντιδράσει πριν την μετακίνησή μας στην Α.Δ. Κέρκυρας, αλλά δεν το πράξαμε για να διαπιστώσει και ο κ. Αρχηγός και οι επιτελείς του ότι ούτε φυγόπονοι είμαστε, αλλά ούτε και τεμπέληδες, όπως άφησε να εννοηθεί σε παλιότερη συνάντησή μας.
Πιθανόν αν ήμασταν λαθρομετανάστες, παράνομα εργαζόμενοι σε κάποια «Μανωλάδα» και καταγγέλλαμε τα παραπάνω γεγονότα, να γινόμαστε πρωτοσέλιδο ως σκληρά και απάνθρωπα εκμεταλλευόμενες ψυχές. Οι άνθρωποί μας στο Α.Ε.Α θα προσέτρεχαν να μας συμπαρασταθούν και « να πάρουν τα κεφάλια» των εκμεταλλευτών μας.
Δυστυχώς για μας, ως εργαζόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουμε πως για τη φυσική μας ηγεσία είμαστε αναλώσιμοι, δεν έχουμε καμιά αξία ως άνθρωποι και κανένα δικαίωμα ως εργαζόμενοι. Δεν είμαστε παρά ένας αριθμός στο σύνολο μιας διμοιρίας, κάποιας ενισχυτικής δύναμης ανά την ελληνική επικράτεια. Δεν κοστίζουμε τίποτα, δε μιλάμε και αν παρεκκλίνουμε, καλούμαστε σε απολογία και πολύ πιθανόν τιμωρούμαστε με άλλες μεθόδους..(προσωρινή μετακίνηση, απόσπαση ,μετάθεση, χωρίς ρεπό και όλες αυτές τις γνωστές πρακτικές εκφοβισμού).
Είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα, τα όποια καταστρατηγούνται συνεχώς, δεν γνωρίζουμε καμία δημοκρατική χώρα που να υφίστανται οι εργαζόμενοι τέτοιες συμπεριφορές.
Ως εδώ! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί ως πιόνια στην σκακιέρα της βαθμολογικής του εξέλιξης.
Παρακαλούμε την ΠΟΑΣΥ να εξετάσουμε από κοινού και μέσω του νομικού μας συμβούλου, τυχόν παραλείψεις για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος των συναδέλφων μας .

Για το Δ.Σ.
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ