Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 605/9/88
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του, κ. Βασιλείου Μαστρογιάννη και του συμβούλου του κ. Παύλου Αδακτυλίδη συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας, κατόπιν αιτήματός μας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και χρήζουν άμεσων λύσεων, ώστε να ληφθούν υπόψη και να περιληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κινείται στη λογική των περικοπών και της υποτίμησης του αγαθού της ασφάλειας.
dsc0003
Στον νέο υπουργό, υποβάλλαμε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα και τις προτεραιότητες που έχουμε για την επίλυσή τους ως Ομοσπονδία, ήτοι, την διάσωση του ΤΕΑΠΑΣΑ, την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων και τον έλεγχο της διοίκησης σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας (παραβίαση ωραρίου, Η/Α, έκδοση υπηρεσίας κλπ), τις προσλήψεις νέων αστυνομικών, την αναδιάρθρωση και την επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν (6.700), τις θεσμικές αλλαγές (Κρίσεις – προαγωγές, Πειθαρχικό Δίκαιο, Κώδικας Μεταθέσεων), την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών (αποφάσεις Σ.τ.Ε) κλπ.
dsc0001
Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός, μας διαβεβαίωσε ότι θα πορευτεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και για τα γενικότερα θέματα δημόσιας τάξης. Κύριο μέλημά του θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η πάταξη της διαφθοράς για την οποία θα είναι αμείλικτος και η επίλυση των προβλημάτων των υπηρεσιών και των συναδέλφων μας. Μας διαβεβαίωσε δε ότι η συνεργασία με την Ομοσπονδία μας θα είναι αγαστή, μέσω τακτικών συναντήσεων -άμεσα, κατά τις οποίες θα υποβάλουμε και τις προτάσεις μας.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που του θέσαμε και κυρίως για το φλέγον θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, μας είπε ότι θα ενημερωθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και σύντομα θα μας απαντήσει.
dsc0002
Η Ομοσπονδία μας τελεί εν αναμονή της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι τα προβλήματα είναι καυτά και η επίλυσή τους δεν επιδέχεται άλλων αναβολών. Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να προωθήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που τη στηρίζουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας πρέπει να έχει την απαιτούμενη στήριξη της πολιτείας σε οικονομικό, θεσμικό και ηθικό επίπεδο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος