Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Νίκος Καραδήμας: «ΟΛΟΙ όμως εμεις οι εν ενεργεία παγώσαμε στο άκουσμα του νέου μισθολογίου»

Το να βιώνεις τις αγωνίες, των συναδέλφων και να ακούς τα εξ αμάξης, ως συνδικαλιστής, ειναι πλέον σε ημερήσια διάταξη.Δεν ειναι τοσο η οργή, που βγαίνει, αλλά αυτό το υπόκωφο κλάμα της ψυχής. Πηγάζει απο πολυ βαθιά και σύρεται ως λυγμός στην κουβέντα. Κανεις τους δεν ξεχνά να μνημονεύει τους συνανθρώπους μας, που έχουν υποστεί και αυτοί τα πάνδεινα! Οταν όμως η κουβέντα γεμίζει και φτάνουμε στα δικά μας, μεταμορφώνονται.

Δεν υπάρχουν δεδομένα να οριοθετήσουν το μέγεθος της συμφοράς.Απο που να αρχίσουν; Ιεράρχιση των προβλημάτων δεν υπάρχει.Αρκετοί έχουν μείνει στην απόφαση του ΣτΕ. Δεν μπορεις να τους ψυχολογήσεις. Νομίζεις ότι είναι αυτοί με τα λιγότερα προβλήματα.Ξαφνικά διαπιστώνεις ότι η εμμονή τους οφείλεται σε πολλαπλά προβλήματα και ευελπιστούν ,ότι αυτά τα αναδρομικά θα τους βγάλουν απο ένα προσκαιρο αδιέξοδο.Αυτοι με τα περισσότερα χρόνια , αλλά με όχι της πλήρους ωρίμανσης, αντιλαμβάνονται ότι , σε 3-4 χρόνια ,η ίσως σε 6-7 που θέλουν ακομα, να έχουν χάσει σχεδόν το μισό εφάπαξ.

Οι επικουρικές συντάξεις το γνωρίζουν, ότι δεν θα συμπληρώνουν την κύρια σύνταξή των. ΟΛΟΙ όμως εμεις οι εν ενεργεία παγώσαμε στο άκουσμα του νέου μισθολογίου, όταν μάλιστα θα υπεισέρχονται και διατάξεις του ενιαίου.Κανεις απο μας δεν είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ας έχουν εισαχθεί οι νεώτεροι με την διαδικασια των πανελληνίων εξετάσεων με 16000 μόρια και πάνω.Απ την άλλη η υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα νοσούν βαρέως.Η ψηφιακη επικοινωνία αντικαταστάθηκε με την παμπάλαια αναλογική.

Οι νοσούντες η τα μέλη των οικογενειών των δεν μπορούν ούτε τα φάρμακα να αγοράσουν και τα παίρνουν έναντι απο τον φαρμακοποιό της γειτονιάς! Όλα πλέον είναι αφημένα στην τύχη.Καθημερινά βλέπουμε δε τον Υπουργό να γυριζει απο υπηρεσια σε υπηρεσία για να ακούσει τα προβλήματα.Τι προσπαθούν όλοι μαζι να μας τρελάνουν!!!!Δεν ξέρουμε αν ο επερχόμενος Σεπτεμβρης θα ειναι σαν τους άλλους και κυρίαρχα αν στην "ούγια του" διατηρει το αξιόμαχο!