Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η Κυβέρνηση χθες μας πέταξε το γάντι…

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε εμπράκτως το ανάστημά μας, όλοι μας, καθώς από χθες η δικομματική Κυβέρνηση υποθήκευσε το μέλλον μας και το μέλλον των οικογενειών μας. Το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής «πέρασε» με 50 ψήφους «ναι» και 47 «όχι» το αρθ. 221 του Πολυνομοσχεδίου, την απόσυρση του οποίου απαιτούσε η Ομοσπονδία μας και το σύνολο των Αστυνομικών.

Ωστόσο, οι Βουλευτές που υπερψήφισαν την επίμαχη διάταξη δεν μπορούν να δικαιολογηθούν για το ατόπημά τους αυτό, αφού από την πρώτη στιγμή αποδείχθηκε ότι το Ταμείο μας είναι βιώσιμο και έχει ετήσια ταμειακά πλεονάσματα σε όλους τους Τομείς. Γνώριζαν ότι καταδικάζουν με την ψήφο τους «εις θάνατον» ένα Ταμείο που ποτέ δεν χρειάστηκε δεκανίκια για την λειτουργία του. 
Να μνημονεύσουμε ότι το αρθ. 221 του Πολυνομοσχεδίου προβλέπει για τον Τομέα Πρόνοιας που χορηγεί τα εφάπαξ και για τους Επικουρικούς Τομείς, ότι μέχρι την 31-12-2014 με την σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, δίνεται η δυνατότητα να αποφασιστεί η μετατροπή των Τομέων Πρόνοιας του Ταμείου μας σε επαγγελματικό Ταμείο ώστε να μην εφαρμοστεί ο δυσχερής μαθηματικός τύπος, όπως επίσης οι επικουρικοί τομείς να μην ενταχθούν στο ΕΤΕΑ αλλά να μετατραπούν και αυτοί σε επαγγελματικά Ταμεία.   
Προβληματισμό προκαλεί, ωστόσο, η αιφνίδια παρέμβαση της Κυβέρνησης η οποία εισήγαγε ότι το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται για όλους τους Επικουρικούς Τομείς που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ. Επίσης, μέχρι σήμερα παρά τις έντονες ενοχλήσεις μας ο Υπουργός Εργασίας δεν έχει εξειδικεύσει τι εννοεί με την «ρήτρα αξιόμαχου» και κατά πόσον αυτό επηρεάζει την χορήγηση εφάπαξ. Να γνωρίζουν όμως οι Κυβερνώντες ότι και για τα δυο παραπάνω ζητήματα είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση. Δεν θα καταθέσουμε τόσο εύκολα τα όπλα…
Το πρώτο μήνυμα το δώσαμε χθες, που καταμεσής καλοκαιριού συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα πάνω από 2.000 ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας για να διαμαρτυρηθούμε στην ανακολουθία έργων και πράξεων της Κυβέρνησης.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έδωσε ένα βροντερό «παρών», ενώ διαμηνύει προς όλους τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης ότι το βάρος της χθεσινής ψηφοφορίας θα τους βαραίνει πάντα στις συνειδήσεις μας, και πλέον τα λόγια και οι υποσχέσεις θα ακούγονται στα αυτιά μας ως αστεϊσμοί.

Στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αναλγησία
θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο!
Συνάδελφοι,

Οι στιγμές που διανύουμε αυτό το καλοκαίρι είναι καθοριστικές για το μέλλον του Σώματος. Δεν χωρούν εσωτερικές έριδες και αντιπαραθέσεις. Ο καιρός και οι εξελίξεις επιτάσσουν ενότητα και μαχητικότητα για να περάσουμε τις «συμπληγάδες πέτρες» που έχει ορθώσει μπροστά μας η δικομματική Κυβέρνηση.



Όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας!