Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Επιστολή αναγνώστη προς την αστυνομική ηγεσία της Κρήτης: Πόση δύναμη έχει ένα site ενημέρωσης τελικά;

Αναγνώστης, μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή...
"Απευθυνομαι στην διοικηση της αστυνομικης δ/νσης ηρακλειου και κατ επεκταση στη γενικη δ/ νση κρητης με το εξης ερωτημα: εχει τοση δυναμη  τελικα ενα σαιτ οπως το cretalive κανοντας μια δημοσιευση για την αστυνομια που ακομα και αν ειναι  αναληθη και ψευτικη να φαινεται πραγματικη;


Και για να το κανω πιο συγκεκριμενο :  την 21 αυγουστου περι τη 12η μεσημεριανη ωρα το cretalive δημοσιευσε οτι το κεντρο του  ηρακλειου βουλιαξε απο τους τουριστες οι οποιοι εγιναν ερμαια τον διαφορων ζητιανων και παρανομων μικροπωλητων τονιζοντας την δεδομενη πλεον απουσια δημοτικης αστυνομιας αλλα και της ελληνικης αστυνομιας.να πληροφορησω λοιπον τον εν λογω σαιτ(cretalive) οχι οτι δεν το ξερουν, οτι καθε μερα που πηγαινω στη δουλεια μου στο κεντρο βλεπω ενα λεωφορειο της αστυνομιας με περιπου 10 ατομα να περιπολουν στο κεντρο ιδιαιτερα στους πεζοδρομους και να αστυνομευουν το κεντρο παραλληλα με τις μηχανες διας.
Επειδη λοιπον τυγχανει να ξερω πεντε πραγματα παραπανω για την ελ.ας λογω φιλων και συγγενων σημερα σε λιγοτερο απο 24 ωρες που βγηκε το δημοσιευμα υπηρχε ολοκληρη επιχειρηση της αστυνομιας για αλλοδαπους και ζητιανους κ μικροπωλητες και απο αλλες υπηρεσιες της αστυνομιας.τι αλλαξε δηλαδη σημερα  22 αυγουστου και κατεβηκαν τοσοι αστυνομικοι παραπανω .ψαρωσε μια ολοκληρη δ/νση απο ενα δημοσιευμα; Για ποιο λογο; Αφου καθε μερα υπαρχει αστυνομευση στο κεντρο κανω λαθος;για ποιο λογο δεν βγαζει μια ανακοινωση η ελ. Ας να καταδικαζει ψευτικα κ αναληθη δημοσιευματα;;;;αναρωτιεμαι ειλικρινα!!!! "

Σημείωση bloko.gr: Το cretalive είναι ένα από τα πλέον έγκυρα όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο μέσο ενημέρωσης. Δεν αμφισβητούμε τηνν πρόθεση ή την ειλικρίνεια του συντάκτη της επιστολής, καθώς ο οποιοσδήποτε εξ' ημών των δημοσιογράφων που στοιχειωδώς σέβονται τη δουλειά τους, τη δεοντολογία και την αξιοπρέπεια τους, κάνει λάθη. Όχι όμως σκοπιμότητας, ή πρόθεσης. Το cretalive που διαδραστικά μπαίνει στο στόχαστρο, αν δεν είναι άλλος ο στόχος, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα δώσει την απάντηση του και θα είναι πειστική και τεκμηριωμένη. Αν πάλι έγινε κάποιο λάθος, ΄θα το αναγνωρίσει.
Από τον συντάκτη της επιστολής, ίσως επίσης να διαφεύγουν κάποια στοιχεία ή δεδομένα τόσο αυτού καθαυτού του δημοσιεύματος, όσο και της μετέπειτα αντίδρασης της αστυνομίας, και προς Θεού, σε καμία περίπτωση δεν υπονοούμε ή αφήνουμε περιθώριο ερμηνείας περί όποιας συνεργασίας.


Διαβάστε το επίμαχο ρεπορτάζ του cretalive με τίτλο: Γέμισε το κέντρο με επαίτες!
Τραγική η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο του Ηρακλείου, με τον αριθμό των επισκεπτών να συναγωνίζεται εκείνον των επαιτών - Πουθενά αστυνομία...
Ανύπαρκτη η Δημοτική Αστυνομία, για την ΕΛΑΣ ούτε λόγος, ήρθαν και τα κρουαζιερόπλοια, και το κέντρο του Ηρακλείου έσφυζε από νωρίς το πρωί  από ζωή, επισκέπτες και εκατοντάδες επαίτες!
Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίστηκε πραγματικά πρωτόγνωρη, καθώς δεκάδες παιδάκια, πολιορκούσαν τουρίστες και ντόπιους για λίγα ευρώ ή ένα κέρασμα ή λίγο φαγητό.
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που περιγράφει αναγνώστης του cretalive, ότι δηλαδή ήταν σαν ένα φορτηγό να ...ξεφόρτωσε τα παιδιά στο κέντρο της πόλης και να τα ξαμόλυσε, προς αναζήτηση μεροκάματου.
Και εκτός από τα παιδιά και οι ενήλικοι επάιτες, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να πάρουν το δικό τους "μερίδιο".
Οι τουρίστες παρακολουθούσαν με αμηχανία, ενώ και οι Ηρακλειώτες έμεναν με το στόμα ανοιχτό, μπροστά στην εικόνα της πόλης σήμερα, που θύμιζε «ξέφραγο αμπέλι», με παντελή την απουσία αστυνόμευσης, ενός υποτυπώδους ελέγχου, σε ένα πό τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Ελλάδας!