Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αρχηγείο Αστυνομίας: "Κακώς δεν οπλοφορούσαν τα ΜΑΤ, Έγινε παρερμηνεία..."

Αδειάζει αλλά κατά το ήμισυ το αρχηγείο της Αστυνομίας την αστυνομική διοίκηση της Θεσσαλονίκης, για την απόφαση της να βγάλει στο δρόμο σε μέτρα και μάλιστα μετά από προφορική εντολή
αστυνομικούς διμοιρίας των ΜΑΤ.

Πηγές του αρχηγείου, μιλώντας στο bloko.gr είπαν μεταξύ άλλων ότι κακώς δεν οπλοφορούσε η μία διμοιρία, ενώ οπλοφορούσε η άλλη που ήταν παραταγμένη στο τουρκικό προξενείο. Ο νόμος του 1996 είναι ξεκάθαρος, συμπληρώνουν χαρακτηριστικά. Τα ΥΜΕΤ που θεωρητικά έρχονται σε άμεση- πρώτη επαφή με τους πολίτες δεν οπλοφορούν, ενώ τα ΜΑΤ που βρίσκονται σε απόσταση και σε δεύτερη γραμμή άμυνας, είναι υποχρεωτική η οπλοφορία τους.
"Εάν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπάρξει νέος ορισμός των συνθηκών αστυνόμευσης από τον πρωθυπουργό και ανακοινωθεί ο αφοπλισμός και των ΜΑΤ, τότε θ' αλλάξουμε τη νομοθεσία. Όμως μέχρι τότε ο νόμος είναι νόμος και ουδείς δικαιούται να τον παραβιάζει", είναι η θέση του αρχηγείου, παρόλο που συμπληρωματικά προσθέτουν ότι υπήρξε παρερμηνεία από την Θεσσαλονίκη και αποφασίστηκε ο αφοπλισμός της μίας διμοιρίας που ακολουθούσε τους διαδηλωτές.
.