Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο "Ξένιος Ζευς" επί ... πώλου όνου, Παροπλισμένα τα περιπολικά στον Έβρο

Το πιο πολυδιαφισμένο επικοινωνιακό "πρότζεκτ" της Αστυνομίας, το φράξιμο δηλαδή των συνόρων για την παράνομη είσοδο των μεταναστών, απέχει ελάχιστα από το να διολισθήσει προς τον τραγέλαφο. Και λέμε τραγέλαφος, επειδή ενώ η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης "επενδύουν" τα μέγιστα σε ότι αφορά στο διπλό στόχο περιορισμού των εισροών και συνακόλουθα της εγκληματικότητας, δεν επενδύουν στο αυτονόητο. Στο στόλο των οχημάτων που έχουν διατεθεί στους εκεί υπηρετούντες και στους μετέχοντες στα
εκστρατευτικά σώματα,
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όπου από τα 44 οχήματα, βρίσκονται στα ... πιτς, αλλά σε καθεστώς παρατεταμένης ακινησίας τα ... 37!!! Δηλαδή το 80%. Είναι χαρακτηριστικό πως με τα 7 στοιχειωδώς κι αυτά "αυτοκινούμενα" περιπολικά, εξυπηρετείται η δύναμη των περίπου 300 αστυνομικών που έχουν συνολικά διατεθεί στη συγκεκριμένη περιοχή αρμοδιότητας.  Σε κάθε όχημα δηλαδή, αντιστοιχούν 42 αστυνομικοί. Όσους χωρά ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ!
Σαφώς καλύτερη περιγράφεται η κατάσταση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου μόνο το 50% των περιπολικών βρίσκονται ακινητοποιημένα.

Πηγή: www.bloko.gr