Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Τι θα γίνει τελικά με τη Σχολή Αστυφυλάκων του Ρεθύμνου ?

Μετά το «λουκέτο» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο του 2012, εξετάζεται το ζήτημα επαναλειτουργίας του, καθώς τη φετινή χρονιά θα γίνουν και πάλι προσλήψεις Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο, η οριστική απόφαση σχετικά με το ποια από τα υπάρχουσα Τμήματα θα επαναλειτουργήσουν θα παρθεί από το Αρχηγείο της Αστυνομίας στις αρχές του Σεπτέμβρη.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Εργατική Πρωτομαγιά 2015

Με αφορμή τον εορτασμό της πρωτομαγιάς του 2015, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα και είμαστε  αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους.
Σε μια εποχή που τα προβλήματα των εργαζομένων συνεχίζουν να υφίστανται και να διογκώνονται, οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να εντείνουμε τις προσπάθειες για διαφύλαξη των εργασιακών μας κεκτημένων και να συμμετέχουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση, στην πάλη εναντίον όσων επιβουλεύονται τα δικαιώματα μας. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στόχος  τους παραμένει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα, η μόνη σταθερή αξία των εργαζομένων.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το νεο ΔΣ της ΕΑΥΘ

Στις 22, 23 & 24 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, 28 Απριλίου 2015, με φροντίδα και σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτρη συνήλθαν τα εκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα.
Το νέο Δ.Σ. μετά τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και τη διενεργηθείσα ψηφοφορία συγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΣ ΠΟΑΣΥ

Καλείστε την προσεχή Τετάρτη (29-04-2015) και ώρα 12.00, σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (οδός Λ. Μεσογείων 96), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Ενημέρωση από Εκτελεστική Γραμματεία 2) Μεταρρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ. (Αναδιοργάνωση, Κρίσεις- Προαγωγές, Εκπαίδευση, Κώδικας Μεταθέσεων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Χρόνος Εργασίας) 3) Ασφαλιστικά ζητήματα 4) Λοιπά θέματα μελών (Τυχόν θέματα μελών Δ.Σ., να γνωστοποιηθούν εγγράφως στον Πρόεδρο του Δ.Σ. έως την Δευτέρα 27-04-2015

Ξεμένει από αστυνομικούς η Κρήτη! - Σήμα κινδύνου εν όψει καλοκαιριού

«Καυτό» αναμένεται να είναι το προσεχές καλοκαίρι για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

Η ραγδαία αύξηση των κενών, που έχουν δημιουργήσει οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις, σε συνδυασμό με το διετές κλείσιμο των σχολών της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαιτέρως ασφυκτικό κλίμα στις τάξεις των αστυνομικών της μεγαλονήσου.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πανούσης σε συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής για αποσυμφόρηση φυλακών,αυξημένες ροές λαθρομεταναστών και όχι μόνο

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Τη διαφωνία του με τον νόμο Παρασκευόπουλου, το παρασκήνιο της αστυνομικής επιχείρησης στην Πρυτανεία και τον κυβερνητικό συναγερμό για ενδεχόμενη είσοδο τζιχαντιστών μαζί με τις ομάδες παράτυπων μεταναστών εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ». Αναλυτικά:

– Ποιο είναι το παρασκήνιο της απόφασης για είσοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην κατειλημμένη Πρυτανεία; Πότε ελήφθη η απόφαση;

– Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να αλλάξει η γραμμή, χωρίς βέβαια να γίνει αυταρχική. Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξει η αντιμετώπιση του θέματος. Επρεπε να τελειώσει διότι άρχισε να γυρνάει ανάποδα η ιστορία όλη. Από εκεί και πέρα, με τον αρχηγό της Αστυνομίας συζητήσαμε ποιος ήταν ο πρόσφορος χρόνος και τρόπος. Δηλαδή θα μπορούσε να γίνει την Πέμπτη, αλλά είχαμε τις Σκουριές, τους μεν και τους δε, δεν πήγαινε, θα δημιουργούσαμε πρόβλημα, έπρεπε προφανώς να ξεφουσκώσει αυτό. Οπότε επελέγη το πρωί της Παρασκευής με ήλιο και όχι καταδρομικά. Διότι αν είδες, μπορούσαμε να κάνουμε την επιχείρηση στις 5 π.μ., μέσα στη νύχτα με ΜΑΤ κ.λπ. Εγινε στη διάρκεια της ημέρας, δεν έγινε με ΜΑΤ, δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βία.

– Γιατί αποφασίσατε να κάνετε την επέμβαση μετά 18 ημέρες;

– Γιατί την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η ψηφοφορία για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αυτοί (σ.σ.: οι καταληψίες) κατά 99% θα έβγαιναν μετά λέγοντας κερδίσαμε, θριαμβεύσαμε, τους επιβάλαμε τους όρους μας και πάει λέγοντας. Εγώ νομίζω ότι η κίνηση αυτή έσωσε την τιμή της κυβέρνησης με την έννοια ότι ακόμα και αν ψήφισε όσα αυτοί έλεγαν και όσα η ίδια είχε εξαγγείλει ως αντιπολίτευση, τουλάχιστον δεν το έκανε υπό την πίεση μιας κατάληψης. Δηλαδή, εγώ κάνω τη δουλειά μου στερώντας από τους καταληψίες τον ηρωισμό.

Ποιοι ήταν

– Ποιο το συμπέρασμά σας σε σχέση με την ταυτότητα των καταληψιών;

– Υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί, αρκετοί σεσημασμένοι αντεξουσιαστές κάποιας ηλικίας, γιατί οι πολλοί είναι 25άρηδες, αλλά αυτοί που ήταν μεγαλύτεροι είναι σεσημασμένοι για διάφορες πράξεις.

– Υφίσταται θέμα συμπόρευσης αντεξουσιαστών - ποινικών - αλλοδαπών;

– Αλλοδαποί είναι προφανές ότι υπάρχουν. Δεν αισθάνομαι από τα ονόματα ότι έχουμε να κάνουμε με ποινικούς και γενικά προσπαθώ να ξεχωρίσω στο μυαλό μου αυτό το πράγμα που λέμε «αντεξουσιαστικός χώρος», όχι νεοτρομοκρατία, αν πράγματι έχουν τόσο μεγάλη διείσδυση οι ποινικοί. Αντίθετα, στα Εξάρχεια έχουν πολύ μεγάλη διείσδυση και οι Αλβανοί και οι ποινικοί.

– Ποιος είναι ο ρόλος τους;

– Γενικό μπάχαλο για τον έλεγχο των Εξαρχείων και μέσω αυτού η διακίνηση ναρκωτικών.

– Αναφέρατε προ ημερών ότι υπάρχουν επί μισθώσει μπαχαλάκια...

– Ναι, αυτό το ’χει πει η Αστυνομία από καιρό, από τον Φλεβάρη του 2012. Εκεί μάζεψε κάποια στοιχεία, πιθανόν και το 2008, αλλά στα στοιχεία που μου έδωσαν υπήρχε ότι το 2012, στα γεγονότα που έγιναν είχαν μέσα συγκροτημένες ομάδες που έκαιγαν, όχι γιατί ανήκαν στη νεολαία που αντιστεκόταν, αλλά με συμβόλαιο. Το ίδιο λένε για τα γήπεδα.

– Το ίδιο εκτιμάτε ότι συμβαίνει αυτή την περίοδο που έχουμε συχνά επεισόδια στα Εξάρχεια;

– Στα Εξάρχεια ναι, όχι στο Πανεπιστήμιο. Αυτοί που πιάσαμε για συμμετοχή στα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο ήταν Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών. Μαλώνουν με την αστυνομία και μπαίνουν στο Πολυτεχνείο για να πάρουν πολεμοφόδια.

– Επειτα από 18 ημέρες κατάληψη, το μήνυμα που εξέπεμψε η πολιτεία είναι αυτό της ανοχής ή της στρατηγικής ήπιας διαχείρισης;

– Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, γίνονταν προσπάθειες πολιτικής διευθέτησης. Σου θυμίζω τι είπε τη Μ. Παρασκευή ο Φλαμπουράρης στην τηλεόραση, ότι «τα παιδιά θα φύγουν για να πάνε να φάνε κόκκινα αβγά». Δεν ήταν άποψή του. Γίνονταν προσπάθειες μιας εκκένωσης με πολιτικούς όρους. Εγώ έλεγα δεν θα γίνει. Αυτοί έλεγαν θα γίνει. Αποδείχθηκε ότι δεν γινόταν. Ετσι, λοιπόν, μπορείς να βγάλεις διάφορα συμπεράσματα για το εάν μπορείς να κάνεις μ’ αυτούς πολιτική διευθέτηση, εάν αυτοί είναι συμπαγές και ενιαίο κέντρο. Αρα το μήνυμα ήταν ήπια διαχείριση, αλλά υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», δεν επιτεθήκαμε. Οι «μπάτσοι» κοιτούσαν, δεν επετέθησαν. Αυτοί επιτέθηκαν στη Δημοκρατία.

– Εχετε πολιτική κάλυψη προκειμένου να αλλάξει η στάση της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια επεισοδίων το επόμενο διάστημα;

– Εάν πράγματι έχω καταλάβει τον πρωθυπουργό, θα γίνεται συζήτηση, θα μιλάω απευθείας μαζί του. Πάντως, φτάσαμε στην «κόκκινη γραμμή».

– Ο Νόμος Παρασκευόπουλου σας προβληματίζει ως πολιτικό προϊστάμενο των υπηρεσιών Ασφαλείας;

– Κοίτα, εγώ νομίζω ότι με την αποσυμφόρηση δεν κερδίζεις πολλά πράγματα, γιατί με 60% ποσοστό υποτροπής θα ξαναμπούν μέσα οι περισσότεροι, και κυρίως δεν εκκαθαρίζεις την εξουσία, που την έχουν οι σκληροί κρατούμενοι. Αρα λοιπόν είτε έχεις 100 είτε 200 φυλακισμένους, το ζήτημα είναι ποιος ελέγχει τη φυλακή, εγώ θέλω να ακούσω το σχέδιο ελέγχου της φυλακής.

– Συμφωνείτε με τις αντιδράσεις που διατυπώνονται σχετικά με ενδεχόμενη αποφυλάκιση τρομοκρατών;

– Είναι αλήθεια ότι δεν θα το έκανα έτσι. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να το κάνεις, δεν θα το έκανα έτσι. Δεν πρέπει ο νομοθέτης να παρεμβαίνει πάνω σε δικαστικές αποφάσεις. Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Το ίδιο το δικαστήριο θα μπορούσε να το ’χει δώσει αυτό στον Σάββα Ξηρό, την ανήκεστο βλάβη, δεν υπήρχε λόγος να παρέμβει ο νομοθέτης.
«Εθεσα και θέμα εθνικής ασφάλειας»

– Με αφορμή τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών προς την Ελλάδα, υφίσταται θέμα ανησυχίας για ενδεχόμενη είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα και κατά συνέπεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

– Εγώ είπα στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη για το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης τρία πράγματα: πρώτον, ότι μεταξύ των παράτυπων μεταναστών θα υπάρχουν δουλέμποροι, άνθρωποι «μαχητές», όχι θύλακοι, εάν υπάρχουν θύλακοι τη βάψαμε. Δεύτερον, οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες να μην έρθουν στην Αθήνα, αλλά να διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και τρίτον, να μην πάει κανείς από αυτούς στη Θράκη. Εθεσα θέμα Εθνικής Ασφάλειας. Είπα, δηλαδή, ότι οι υπηρεσίες η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να δουλέψουν. Να εντείνουν τους ελέγχους ταυτοποίησης στα σημεία εισόδου, όπως π.χ. η Μυτιλήνη. Να γίνεται, για παράδειγμα, ένας διπλός έλεγχος ταυτότητας, με ερωτήσεις κ.ο.κ. Ξέρω ότι με τους δύο Αλγερινούς που συνελήφθησαν την Τρίτη στην Πρυτανεία και διέμεναν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» υπήρξε κινητοποίηση. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη με αυτούς, όμως παραπέμφθηκαν να δικαστούν, άρα κάτι βρέθηκε εκεί πέρα.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων καθιερώνεται στην Ελληνική Αστυνομία

                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 15 Απριλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά από Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, πιλοτικά σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα
Η δράση προβλέπεται, μετά την αξιολόγηση της, να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια
Γ. Πανούσης: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.

Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας»

Την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.
Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.
Δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).
Με τη δράση αυτή Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικοί Εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά ΤμήματαΑμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη,Ιωαννίνων στην Ήπειρο και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.
Οι πολίτες, οι Φορείς και οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης που βρίσκονται στην επισυναπτόμενη σελίδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.
Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν υποθέσεις που τους απασχολούν.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας.»

Τηλέφωνα Γραμματειών Αστυνομικών Τμημάτων όπου οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08.00-14.00), προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
210-7473396
ΠΑΤΗΣΙΩΝ
210-2117968
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
210-4949677
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
210-2486230
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
210-6875106
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
210-9769858
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
2310-644353
ΤΟΥΜΠΑΣ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
2310-957711
Α’ ΠΑΤΡΩΝ
2610-465514
ΧΑΛΚΙΔΑΣ
22210-83333
ΡΟΔΟΥ
22410-23278
Α’ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2810-274055
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
26510-65937
Α’ ΛΑΡΙΣΑΣ
2410-683139


Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Aστυφύλακας ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χρήστος,τραυματίστηκε θανάσιμα στο καθήκον την 13-4-1987

Ο Αστυφύλακας Χρήστος Αθανασίου γεννήθηκε το 1961 στην Πρέβεζα και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων.
Τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας (13-4-1987)

Του απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Aστυφύλακας ΝΑΤΣΙΟΣ Χρήστος,τραυματίστηκε θανάσιμα στο καθήκον την 11-4-1988





Ο Αστυφύλακας Χρήστος Νάτσιος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη και υπηρετούσε στο Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας την 11-4-1988 
πηγή:astynomia.gr

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Χρήσιμες συμβουλές για την οδική μας συμπεριφορά ενόψει του Πάσχα


                                            Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
  • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
  • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
  • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
  • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος
  • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω
  • πηγή:astynomia.gr

Ευχές από την Α.Σ.Κ.Α. και τα μέλη της



Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Παρέμβαση των Ομοσπονδιών στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής για θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης










                                                   

                                                                                                                                                                                                        Αθήνα, 7 Απριλίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 900/1/1β
Προς: 1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
              κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
          2) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
              κ. Νικόλαο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής
              κ. Μιχαήλ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ
          2) Πολιτικά Κόμματα
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Το υπό συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ' τύπου και άλλες διατάξεις», επιχειρεί να ρυθμίσει θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου.
   Από την πλευρά μας, αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς μας να υπεισέρθουμε στην ουσία των προτεινόμενων διατάξεων, θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει με τον προσήκοντα σεβασμό τα ανακύπτοντα θέματα με την ελπίδα ότι αυτά θα επιλύονται αντί να οξύνονται και να παραπέμπονται στις καλένδες.
  Υπό αυτήν την έννοια, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι Ομοσπονδίες μας έχουν υποβάλλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους και τις αστυνομικές υπηρεσίες με αφορμή την εμπλοκή τους στη διαδικασία κράτησης – απονομής δικαιοσύνης κλπ.
  Ειδικότερα αιτούμαστε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων που καθημερινά ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό αστυνομικών.
  Α. Όπως έχουμε επισημάνει, ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών καλούνται καθημερινά ως μάρτυρες στα ακροατήρια, κατά την εκδίκαση εκατοντάδων υποθέσεων ενώπιον των Μονομελών Πλημμελειοδικείων της Χώρας. Πολλές εξ αυτών αναβάλλονται λόγω ωραρίου, ή ύστερα από αίτημα των διαδίκων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ποινικές υποθέσεις δικάζονται τελικά ύστερα από 3 -4 ή και περισσότερες αναβολές. Αποτέλεσμα της δεδομένης αυτής κατάστασης είναι οι αστυνομικοί που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να ταλαιπωρούνται ειδικότερα όταν μετακινούνται σε έδρες άλλων δικαστηρίων από αυτήν του τόπου όπου υπηρετούν και οι Υπηρεσίες τους να επιβαρύνονται υπέρμετρα, αποστερούμενες της δύναμής τους.
  Τις περισσότερες, δε, φορές, επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο των ενόρκων καταθέσεων που είχαν δώσει κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος.
  Φρονούμε, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρουσία μάρτυρα αστυνομικού, τουλάχιστον κατά την ακροαματική διαδικασία Μονομελών Πλημμελειοδικείων, εκτός εάν η προσωπική τους εμφάνιση κρίνεται απαραίτητη από τον Εισαγγελέα που υπογράφει το κλητήριο θέσπισμα ή το Δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Κατόπιν των προαναφερόμενων, προτείνουμε την τροποποίηση του άρθρ. 327 ΚΠΔ, στο εν θέματι εδάφιο, ως εξής: « ..., πλην των αστυνομικών υπαλλήλων στο Πταισματοδικείο και Μονομελές Πλημμελειοδικείο, εφόσον κρίνουν ότι αρκεί η ανάγνωση των εκθέσεων και ενόρκων καταθέσεων, που έχουν σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους συνταχθεί, σύμφωνα με τα άρθρα 364 και 365 ΚΠΔ.»
  Β. Τις Ομοσπονδίες μας έχει απασχολήσει, επίσης, αρκετές φορές, η άσκηση ποινικής δίωξης για ελευθέρωση κρατουμένου σε αστυνομικούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ενδογενείς παθογένειες, η δεδομένη πληθώρα των μεταγωγών, οι ανύπαρκτες υποδομές των νοσοκομείων που νοσηλεύονται κρατούμενοι, η υπερπληθώρα κρατουμένων και φυλακισμένων και η πανθομολογούμενη κακή κατάσταση των κρατητηρίων, που αποτελούν αιτία πολλές φορές των αποδράσεων φυλακισμένων. Η πρακτική δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που δραπετεύουν, συλλαμβάνονται εντός των προσεχών ωρών, ή με συντονισμένες ενέργειες του αστυνομικού προσωπικού, τις επόμενες ημέρες.
  Κατά κύριο λόγο, η σύλληψή τους οφείλεται στους αστυνομικούς που ήταν, με οποιονδήποτε τρόπο, επιφορτισμένοι για την φύλαξή τους. Πλην όμως, τις περισσότερες φορές αμέσως μετά το συμβάν α) συλλαμβάνονται και ακολουθείται γι' αυτούς η αυτόφωρη διαδικασία και β) τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα είναι η Υπηρεσία να στερείται της πολύτιμης συνδρομής τους, αλλά και οι ίδιοι να μη μπορούν να συνεισφέρουν στην επιχείρηση, λόγω της ποινικής και πειθαρχικής δίωξής τους.
  Θεωρούμε, επομένως, ότι δεν πρέπει να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και δεν πρέπει να τίθενται οι αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για ισόχρονο διάστημα (15 ημέρες), κατά το οποίο μένουν εντελώς ατιμώρητοι αν με δική τους προσπάθεια συλληφθεί αυτός που απέδρασε, σύμφωνα με το εδάφιο β παραγρ. 2, αρθρ.172 Π.Κ.
  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
  Κατόπιν των προαναφερόμενων, προτείνουμε όπως η προσθήκη εδαφίου γ' στο τέλος της παρ. 2 του αρθρ. 172 ΠΚ, τροποποιηθεί ως εξής: «Κατά το χρονικό αυτό διάστημα αναστέλλεται η ποινική διαδικασία».
  Τέλος, αντίστοιχη πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει κατά την τροποποίηση του Πειθαρχικού Δικαίου του Αστυνομικού Προσωπικού.
shmata poasy-poaxia

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα






Αθήνα, 7 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από αύριο (08.04.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 07.04.2015.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 07.04.2015.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος 
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης 
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη 
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων 
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.




Εξιλαστήριο θύμα και πάλι τα ΜΑΤ στις Σκουριές.Να αναλάβει τώρα η Κυβέρνηση τις ευθύνες της.



Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις Σκουριές Χαλκιδικής,  και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους  εργαζόμενους  στα ορυχεία και κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα.
Θέμα για το οποίο  ο ίδιος ο αναπληρωτής  Υπουργός μας, δημόσια εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και προειδοποιεί μέχρι και για νεκρό .
Δυστυχώς κύριε Υπουργέ , κάτι το οποίο όλοι αγνοείται , είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή με αφορμή τα μεταλλεία χρυσού ,αφού πριν περίπου ένα χρόνο Αστυνομικός της Υ.Α.Τ. πυροβολήθηκε από άγνωστα άτομα και κινδύνεψε να χάσει την ζωή του. Βέβαια τότε, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις τις ένστολες διαμαρτυρίες και τις κραυγές αγωνίας μας,κανένας δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει λύση στο θέμα και κρυμμένοι πίσω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες άφησαν όλοι να διαιωνίζεται το πρόβλημα, φτάνοντας στα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών.
Με έκπληξη όμως,διαπιστώνουμε ότι  η νέα πολιτική ηγεσία της χώρας , παρά την στάση που κρατούσε όντας αντιπολίτευση και παρά τα όσα δεσμεύτηκε μετεκλογικά όσον αφορά την χρήση των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνεχίζει την ίδια τακτική των προκατόχων της , στέλνοντας καθημερινά διμοιρίες Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ. να μπουν ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αρνούμενη πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν και να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  δίνοντας  ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση  να δώσει  λύση  στο συγκεκριμένο θέμα , σταματώντας ταυτόχρονα την χρησιμοποίηση των ανδρών της Δ.Α.Ε.Θ. ως εξιλαστήρια θύματα.Πλέον κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.
Τέλος καλούμε , τους εκλεγμένους βουλευτές της περιοχής  καθώς και τους τοπικούς φορείς να δείξουν σύνεση, να συμβάλλουν στην εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή και να μην στοχοποιούν τους αστυνομικούς με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους.

Α.Σ.Π.Α.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αποστασιοποιείται από την κυβέρνηση ο Γιάννης Πανούσης - Είπε ότι φοβάται νεκρό στις Σκουριές και ζήτησε απόφαση από το Μαξίμου για τις καταλήψεις

«Αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς», είπε για τις Σκουριές- Το μπαλάκι στην κυβέρνηση για το θέμα των καταλήψεων πέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης
- «Δεν υπάρχει καμμία συνομωσία πίσω από το άρθρο μου στα ΝΕΑ», είπε επίσης
- «Ζητάω από το πολιτικό σύστημα να πουν ποιά είναι τα όρια των καταλήψεων», είπε χαρακτηριστικά

Αστυφύλακας ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Αριστοτέλης,κατέληξε την 6-4-1986 κατόπιν εκρήξεως αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 4-4-1986

                                               ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ!
Ο Αστυφύλακας Αριστοτέλης Καλογεράς γεννήθηκε το 1962 στην Κέρκυρα.
Στις 4 Απριλίου 1986, διαπραγματευόμενος με ιδιώτη που ήθελε να αυτοκτονήσει, τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που κρατούσε ο πρώτος.
Ο 24χρονος αστυφύλακας τελικά απεβίωσε στις 6 Απριλίου, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

πηγή:www.astynomia.gr

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

To τηλεοπτικό σποτ για την Οδική Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας για το Πάσχα 2015


Παραθέτουμε το τηλεοπτικό σποτ για την Οδική Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας για το Πάσχα 2015 με την ευχή όσοι αποχωρήσουμε για διακοπές τόσοι να επιστρέψουμε

ΠΟΑΣΥ προς Πανουση:Άμεση ανάγκη για βελτίωση του Κώδικα Μεταθέσεων











Αθήνα 4 Απριλίου 2015

Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ

Κοιν.: 1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Υπουργέ,
  Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι η διασφάλιση της εύρυθμης και αξιοκρατικής εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων. Κατόπιν προτάσεων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων που

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συζητήθηκε σήμερα η νέα προσφυγή των ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του Νόμου 4307/14



Αθήνα, 3 Απριλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κδ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από τις Ομοσπονδίες, για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των διατάξεων του νόμου 4307/14, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται αναδρομικά οι μισθοί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, συμμορφούμενοι σε προηγούμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά ποσοστό μόνο 50% και όχι καθ' ολοκληρίαν.
  Οι Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν από τους Νομικούς Συμβούλους μας κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη, οι οποίοι κατά την αγόρευσή τους, ζήτησαν την αποδοχή της αίτησής μας και την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, όπως προβλέπεται σε προγενέστερες αποφάσεις του ΣτΕ.
  Τέλος, ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήριος Ρίζος, χορήγησε προθεσμία ως την Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, προκειμένου να κατατεθούν υπομνήματα εκ μέρους των διαδίκων και να εκδοθεί η αναμενόμενη απόφαση.
shmata poasy-poaxia

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Επικουρική Ασφάλιση!!!!! Επόμενη μέρα;;;;

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μετά τη δοθείσα παράταση των τεσσάρων μηνών αντί για την άμεση κατάργηση του, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά οι «κυβερνώντες», είναι το περιβόητο άρθρο 220 του Ν.4281/2014, σύμφωνα με το οποίο οι τομείς του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, Τ.Ε.Α.Ε.Χ. και Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π, που αποδίδουν επικουρικές συντάξεις στους μερισματούχους – συνταξιούχους, θα πρέπει είτε να ενταχθούν στο Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), είτε να υπάρξει η μέριμνα έτσι ώστε αυτοί οι τομείς να μετατραπούν σε επαγγελματικό Ταμείο υποχρεωτικής Ασφάλισης.

Ανθυπαστυνόμος ΤΣΟΥΚΑΛΑ Σοφια,τραυματίστηκε θανάσιμα στο καθήκον την 2-4-2006


Η Ανθυπαστυνόμος Σοφία Τσουκαλά γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και το 2006 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.
Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 2 Απριλίου 2006.
Στην Αρχιφύλακα Σοφία Τσουκαλά απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός της Ανθυπαστυνόμου.

πηγή:www.astynomia.gr

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δικυκλιστές της Αστυνομίας (ΖΗΤΑ,,ΔΙΑΣ,Τροχαία) ίσως η πιο αδικημένη κατηγορία μάχιμου προσωπικού.


Δουλεύουμε υπό αντίξοες συνθήκες ζέστη, κρύο, βροχή εκτεθειμένοι ανά πάσα ώρα και στιγμή σε όλους τους κινδύνους του επαγγέλματος μας.Άπαντες γνωρίζουν τον μεγάλο αριθμό θανόντων και τραυματιών δικυκλιστών από τροχαία ατυχήματα και ένοπλες συμπλοκές με κακοποιούς. Επίσης ξέρουμε πως η κάλυψη που παρέχει το δίκυκλο σε ένοπλο περιστατικό είναι μηδαμινή.Αν και μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις για χορήγηση κάποιου επιδόματος δεν έχει νομοθετηθεί κάτι τέτοιο. Οψόμεθα…
Ομοίως πολλές υποσχέσεις δόθηκαν και για αλλαγή των εφοδίων και του χρόνου που αυτά χορηγούνται.
Σύμφωνα με την Υ.Α. 8029/1/20-ια/1999 στους δικυκλιστές της Αστυνομίας χορηγούνται:
α) ένα κράνος λευκό ανά πέντε έτη
β) μια χειμερινή στολή ανά έξι έτη
γ) ένα ζεύγος χειμερινές μπότες ανά τέσσερα έτη
δ) ένα ζεύγος θερινές μπότες ανά τέσσερα έτη
ε) ένα ζεύγος μαύρα γάντια ανά δύο έτη
Αυτονόητο είναι ότι μια μόνο στολή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας ειδικά τους χειμερινούς μήνες και ένα μόνο κράνος δεν επαρκεί κυρίως για τους θερινούς μήνες με την ζέστη που επικρατεί, ποσό δε μάλλον όταν αυτά υποστούν κάποια φθορά και θα χρειαστεί χρόνος για την επιδιόρθωσή τους. Όσον αφορά τις χειμερινές μπότες οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι με καθημερινή φυσιολογική χρήση μετά βίας αντέχουν δυο χρόνια.
Σημειώνεται πως αν και προβλέπεται δεν έχουν χορηγηθεί θερινές μπότες σε κανέναν μας και δεν έχει νομοθετηθεί η χορήγηση θερινής στολής δικυκλιστή που επίσης χρειάζεται.
Έτσι αναγκαζόμαστε για να εκτελούμε με ασφάλεια τα καθήκοντά μας, να αγοράζουμε ορισμένα από τα άνω εφόδια με δικά μας έξοδα από το ελεύθερο εμπόριο, επιβαρύνοντας τον ήδη, ελέω μνημονίου, μειωμένο μισθό μας . Όμως δεν επηρεαζόμαστε μόνο οικονομικά από το ζήτημα, αλλά τίθεται και θέμα ομοιομορφίας της εμφάνισής μας, καθώς είναι αδύνατη η αγορά στολών πανομοιότυπων με των υπηρεσιακών.
Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η χορήγηση των εφοδίων όπως παρακάτω:
α) δυο κράνη λευκά ανά πέντε έτη
β) δυο χειμερινές στολές  ανά πέντε έτη
γ) δυο ζεύγη χειμερινές μπότες ανά τέσσερα έτη
δ) ένα ζεύγος θερινές μπότες ανά τέσσερα έτη
ε) ένα ζεύγος μαύρα γάντια ανά δύο έτη
στ) μια θερινή στολή δικυκλιστή ανά τέσσερα έτη.
Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει η Πολιτεία ως μία αναγνώριση του δύσκολου έργου μας.
Η Ε.Α.Υ.Θ. και η Π.Ο.ΑΣ.Υ. στις οποίες κοινοποιώ την παρούσα παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες.
Με εκτίμηση
ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος
Μέλος ΑΣΠΑ
Μέλος ΑΣΚΑ 
Μέλος ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.