Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι Αστυνομικοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!



Νιώθω ότι πλέον σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ένστολοι θα ζούμε «την μέρα της μαρμότας» (ή γράψε… θα είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»). Τα ποσοστά θα «αποδεικνύουν» ότι οι Αστυνομικοί είναι ο θεμέλιος λίθος της Χρυσής Αυγής και οι ένστολοι θα προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν φανταζόμαστε τους εαυτούς μας

Κάποιοι δεν θέλουν να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες συναδέλφισσες στην Θεσσαλονίκη

Στην χθεσινή συνεδρίαση (29/5/2014) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, όπως πληροφορούμαστε εισήχθη θέμα επανασύστασης της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσής μας, όπως αυτό έχει αποφασιστεί στο 15ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, στα πλαίσια που ορίζονται στις καταστατικές διατάξεις της ΠΟΑΣΥ και οφείλει να εναρμονίζεται η Ένωσή μας. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη Γραμματεία Γυναικών της Ένωσής μας προέκυψε κατόπιν αρχαιρεσιών, οι δε γυναίκες Αντιπρόσωποί μας

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν

Πριν αναλυθεί ένα φαινόμενο πρέπει πρώτα να επισημανθεί. Και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απλώς περιέγραψαν το παράδοξο να σημειώνει πολύ υψηλότερα ποσοστά η Χρυσή Αυγή σε τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί. Συνεπώς μπορεί να έχει ένα δίκιο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ότι δεν έγινε σοβαρή προσέγγιση του φαινομένου (μεταξύ μας: πότε και για ποιο θέμα έγινε;), αλλά δεν μπορεί να ψέγει τα ΜΜΕ ότι επισήμαναν το ανησυχητικό φαινόμενο.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο ΔΑΒΑΚΗ‏

Με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιο ΔΑΒΑΚΗ παρουσία
συνεργατών του κ. ΥΦΕΘΑ συναντήθηκαν χθες τα προεδρεία των Ομοσπονδιών
μας κατόπιν αιτήματός μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκκρεμή ζητήματα.

Η ένωση Ακαρνανίας, ο Μολιέρος και η ΘΕΑΤΡόPolice

το έχουμε ξαναγράψει. Συνδκαλισμός δεν είναι μόνο διεκδικήσεις ή στείρες επιλογές για το θεαθήναι. Υπάρχε και ο γονιμος, που προσπαθει να προσφέρει πνεύμα και πολιτισμό, κάτι που αποτελεί πλέον αναγκαιότητα στην τραυματισμένη από την κρίση και από τα αδιέξοδα εποχή μας. Κι ένα τέτοιο παράδειγμα, του άλλου συνδικαλισμού, του καλώς εννοούμενου, έρχεται να δώσει η ένωση Ακαρνανίας.

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος «Ρύθμιση των οφελόμενων αδειών προηγούμενων ετών του πυροσβεστικού προσωπικού.»

Κύριε Αρχηγέ,
Έγκαιρα στις αρχές του έτους με παρέμβασή μας, σας είχαμε επισημάνει ότι το Π.Δ.3/2014,
με το οποίο εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο των αδειών του πυροσβεστικού
προσωπικού, δημιουργούσε με την παρ.8 του άρθρου 99 πρόβλημα, ειδικά για την πρώτη
εφαρμογή του, καθότι στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο μέχρι τέλους Μαΐου θα πρέπει να

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Πυρετός» προσλήψεων στο δημόσιο το καλοκαίρι, Επαναφορά του διαγωνισμού για 500 ειδικούς φρουρούς

Θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Συνολικά θα γίνουν 7.204 προσλήψεις για μόνιμο κι εποχικό προσωπικό σε φορείς όπως δήμοι, μουσεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Αεροπορία, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός.

Παράλληλα με νέο προσωπικό θα ενισχυθούν και ΔΕΚΟ όπως η ΕΥΔΑΠ, το ΜΕΤΡΟ και οι ΟΣΥ. Ανάμεσα στις
ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι γιατροί, νοσηλευτές, φύλακες, αρχαιολόγοι, οδηγοί, βρεφονηπιοκόμοι, διοικητικοί, εργάτες, καθαριστές κ.α.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αυτοκτόνησε Ηρακλειώτης αστυνομικός

Τέλος στη ζωή του  έδωσε σήμερα ένας 27χρονος  Ηρακλειώτης αστυνομικός που υπηρετούσε στις τάξεις της Aστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και ειδικότερα στο Α.Τ. Παλαιοκαστρίτσας.
Το τραγικό περιστατικό  έγινε χθες το πρωί σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, όπου ο 27χρονος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα με το υπηρεσιακό του περίστροφο.  Ο αυτόχειρας ήταν πατέρας ενός παιδιού H κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Γιαννιδάκη θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Ελιά  όπου στον Ιερό Ναό θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στις 4 το απόγευμα.  Η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνου δοθούν χρήματα στον Αθλητικό Σύλλογο «Η.Ρ.Α»  Ηράκλειο Ρυθμός Άθληση

Ν. Καραπάνος: Η εντιμότητα, η καλοσύνη και η συνέπεια είναι αρετές που αναγνωρίζονται

Φίλες και φίλοι,
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας για τον δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη υποχρέωση που νιώθω απέναντι σας, που με τιμήσατε με την ψήφο σας.
Σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μου αποδείξατε ότι η εντιμότητα, η καλοσύνη και η συνέπεια είναι αρετές που αναγνωρίζονται διαχρονικά.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Δεύτερο κόμμα η Χ.Α. με 20% στα τμήματα ετεροδημοτών αστυνομικών

πηγη Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
Σε δεύτερο κόμμα, με ποσοστά που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 20%, αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν οι ετεροδημότες αστυνομικοί. Ενδεικτικά, στα τμήματα με κωδικό 1024, 1025 και 1028 όπου ψήφισαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης, η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστά 20,81%, 23,77% και 19,51% αντίστοιχα. Και στα τρία τμήματα, πρώτο κόμμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11:23 Γ. Στουρνάρας: Θετικός για «αμοιβή βάσει απόδοσης» στο δημόσιο

Υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσίων λειτουργών, τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Ένωση Καβάλας: " Δεν είμαστε κυνηγοί των μελών εφορευτικών επιτροπών ", Κοροϊδία το εκλογικό επίδομα

Συνοπτική απογραφή για τα εγγενή προβλήματα της εκλογικής διαδικασίας από την ένωση Καβάλας, που με επιστολή της στην ΠΟΑΣΥ ζητα διαμεσολάβηση προς την ηγεσία, ώστε να σταματήσει το η διανομή των κλήσεων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και στη συνέχεια το ... κυνήγι για όλους όσοι δεν προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα, ενώ εγκαλεί την ΠΟΑΣΥ για ασθενική στάση σε ότι αφορά στις διεργασίες που συντελέστηκαν για τη διαμόρφωση στα 200 ευρώ μικτά του εκλογικού επιδόματος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΕΤΑΡΤΗ 04-06-2014

Με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας των τελευταίων δυο εβδομάδων, εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο κατά την οποία οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε στο έπακρον με στόχο την
ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στο 23ο Πανελλαδικό μας Συνέδριο, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο χρόνος είναι πλέον πιεστικός, καίρια ζητήματα αποτελούν πεδίο αγωνιστικών μας δράσεων, ενώ για άλλα έχει

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ ασχολείται, εκ νέου, ειδικά με τις εκλογικές προτιμήσεις των αστυνομικών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές, στοχοποιώντας τους ως ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και εμπλέκοντας συλλήβδην την Ελληνική Αστυνομία σε επικίνδυνα κομματικά παιγνίδια.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το λιμενικό κάνει προσλήψεις, ενώ η αστυνομία ... αποστρατείες! Διαβάστε την προκήρυξη

Η πολιτική ηγεσία του λιμενικού κάνει προσλήψεις, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της αστυνομίας που ενώ έχει εξαγγείλει διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών τον οδηγεί στις καλένδες.

Η ένωση Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ηγεσία της ΕΛΑΣ γα την “Μη καταβολή οδοιπορικών εξόδων

Έπειτα από διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, η ένωσή μας,  καταγγέλλει την καταστρατήγηση από πλευράς της Ηγεσίας, στο θέμα της εκκαθάρισης των υπομνημάτων, που αφορούν την μετακίνηση συναδέλφων μας, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θράκης, στα πλαίσια των επιχειρήσεων ΄΄ Ασπίδα΄΄ και ΄΄ Ξένιος Ζεύς΄΄.

Η ένωση Θεσσαλονίκης για τους τραυματισμούς αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σε συμπλοκή με Ρομά

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρουν τους συναδέλφους τους που δέχθηκαν χθές το βράδυ επίθεση από Ρομά στην Θεσσαλονίκη , εξέδωσε το Δ.Σ   της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.), κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος προέρχεται και έχει  πολυετή πολιτική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μας στήριξε έμπρακτα στο παρελθόν.

Η περιβόητη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έφερε την "αποδιοργάνωση", του Θανάση Κατερινόπουλου

Το 2014 ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για έναν νόμο ο οποίος σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα δώσει ώθηση στη λειτουργία της Αστυνομίας καθώς αυτή είχε τελματώσει. O νόμος αυτός προκάλεσαι τις αντιδράσεις του συνόλου των

Σε λίγες ημέρες η καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ για τους μισθούς των ένστολων


 Στο αμέσως επόμενο δεκαήμερο μετά τις εκλογές πρόκειται να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για την "θεραπεία" των μισθών του ένστολου προσωπικού και την επαναφορά τους στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr εκφράζονται και μάλιστα διόλου αβάσιμοι φόβοι, ότι θα επαναληφθεί στην Ελλάδα το ... πορτογαλικό πείραμα.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΑΣΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ



Αθήνα, 19 Μάιου 2014

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 14ης  Μάιου 2014, αναφορικά με τις αγωγές  για την διεκδίκηση του επιδόματος των 176 € και του επιδόματος ειδικής απασχόλησης φυσικών μελών των σωματείων σας, που έλαβαν χώρα εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους, σας ενημερώνω και εγγράφως  ως κάτωθι:

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΑΣΥ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΩΝ



Κύριε Πρόεδρε,

Αναφορικά με το ζήτημα της άδειας ανατροφής τέκνου έχουν υποβληθεί στην Ομοσπονδία 2 ερωτήματα :
α) το υπ. αριθμ 24/2014 έγγραφο της Ε.Α.Υ.Ν. Αχαΐας και
β) το υπ. αριθμ 302/2/19/2014 έγγραφο της Ε.Α.Υ.Ν. Λακωνίας

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΑΣΥ Μειωμένο ωράριο – Σύνδρομο Down



Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση του υπ. αριθμ. 26/25-04-2014 εγγράφου της Ε.Α.Υ.Ν. Αχαΐας προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ αναφορικά με τις ώρες μειωμένου ωραρίου αστυνομικού-πατέρα ανηλίκων τέκνων με σύνδρομο Down, αντί άλλου, σας επισυνάπτω την  από 12/1/2012 γνωμοδότησή μου προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών για το ίδιο ζήτημα. Στη γνωμοδότηση αυτή αναφέρεται εκτενώς το πλέγμα διατάξεων που δικαιολογούν τελικά μειωμένο ωράριο 1 ώρας ημερησίως για ένστολο-γονέα τέκνων με αναπηρία.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«Πρωτιά»

«Πρωτιά» στους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής έδωσαν τα εκλογικά τμήματα των Αμπελοκήπων.  Σε τουλάχιστον 11 εκλογικά τμήματα (806 έως 816), όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι υποψηφιότητες του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου ήρθαν πρώτες και σε ορισμένες περιπτώσεις με  διαφορά.
 28,03% ο Κασιδιάρης
           Στο 806 εκλογικό τμήμα της οδού Αμπελακίων, όπου υπάρχουν 418 εγγεγραμμένοι, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήρθε πρώτος με 28,03% και ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης με 19,11%. Ίδια, με ελάχιστες διαφορές στα ποσοστά, ήταν τα αποτελέσματα στα τμήματα 810 και 812 της οδού Πανόρμου.

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ και με τη διάθεση των αστυνομικών στα εκλογικά μέτρα

Μετά την ΑΝΑΣΑ όπου διαπίστωσε αρρυθμίες στα μέτρα και στις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με διαταγές για ανάληψη εκτός αστυνομικής διεύθυνσης υπηρεσίας, η ένωση Θεσσαλονίκης με επιστολή της στον γενικό αστυνομικό διευθυντή θίγει ανάλογης φυσης ζητήματα.
Βέβαια, η συγκεκριμένη ΓΑΔ και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα

το ΦΕΚ που προβλέπει την Εκλογική αποζημίωση

Δείτε το ΦΕΚ που προβλέπει την Εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Αριθμ. 19279 – ΦΕΚ Β 1237 – 15.05.2014
Καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των
επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014.

Μειώσεις επικουρικών συντάξεων κατά περίπου 4% φέτος

Μειώσεις επικουρικών συντάξεων κατά περίπου 4% φέτος και τουλάχιστον 4% την επόμενη χρονιά, φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εν λόγω συντάξεων, ως αποτέλεσμα (και) της κατάργησης δεκάδων Φόρων Υπέρ Τρίτων (ΦΥΤ). Το… ξήλωμα άρχισε με τη διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, αλλά όπως προβλέπεται στα προαπαιτούμενα της επόμενης υποδόσης του 1 δισ ευρώ, θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση του καταλόγου των ΦΥΤ, με στόχο να έχουν καταργηθεί όλοι την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014


Θεσσαλονίκη, 19 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.: 80/2014

Προς: Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Πολλά μέλη της Ένωσής μας διατύπωσαν παράπονα ότι το χρηματικό ποσό από τη διανομή του πλεονάσματος δεν είναι σε αντιστοιχία με το πληρωτέο ποσό που έλαβαν με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2014, ενώ είχαν αφαιρεθεί από αυτό τα νυχτερινά, πενθήμερα και επίδομα οικογενειακής παροχής.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Το μοντέλο των εκλογών του 2012 θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τηνκαταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων για τους 116.201 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες της 18ης και 25ης Μαΐου.
"Οι ένστολοι (αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες), που ξεπερνούν τους 74.000, θα μοιραστούν..."

Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.: 78/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και στο Α.Τ. Μενεμένης, με σκοπό να συζητήσει τα θέματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα σ’ αυτές τις δυο νευραλγικές Υπηρεσίες και το κοινό τους πρόβλημα, την έλλειψη προσωπικού.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η Ε.Α.Υ. Κυκλάδων στο πλευρό των εργαζομένων του Νεωρίου

Το Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Κυκλαδων αλλά και τα μέλη μας (ειδικά όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στη Σύρο), θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, στους  εργαζόμενους  του Ναυπηγείου Νεωρίου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.‏

Συνάντηση των Ομοσπονδιών μας πραγματοποιήθηκε χθες 13-5-2014 με το νέο Πρόεδρο του ΜΤΣ Αντιστράτηγο ε.α. κ. Χαρίλαο Μπουκοβάλα, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Ταμείου Ταξίαρχου κ. Νικόλαου Τσελεκίδη.

Συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων‏

Με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη ΣΤΑΘΗ συναντήθηκε χθες 13 Μαΐου 2014 το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας σε συνέχεια της από 7 Μαΐου 2014 ανακοίνωσης μας (Αρ. Πρωτ :200/4/147) για τα κρούσματα διαφθοράς στο χώρο
της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας κατατέθηκε ο προβληματισμός μας και ζητήθηκε ενημέρωση για τις

Συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου Της Επικρατείας‏

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/05/2014 συνάντηση με τον Πρόεδρο
του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ από τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημά μας με αφορμή την επικείμενη απόφαση επί της προσφυγής της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α αναφορικά με τις μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιο των αστυνομικών.

ΠΟΑΣΥ Αύξηση θέσεων για το Τ.Ε.Μ.Α. έτους 2014-2015‏

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων
2) Διεύθυνση Μετεκπαίδευσης
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Αύξηση θέσεων για το Τ.Ε.Μ.Α. έτους 2014-2015»
Κύριε Αρχηγέ,

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης  αιτημάτων του κλάδου η Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας  πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Αγρίνιο, με τον Πρόεδρο του Κόμματος ‘’Νέα Μέρα’’ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την ‘’Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό’’ κ. Χρήστο Ζώη, παρουσία του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. θύμιου Δρόσου.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μεγάλη αδικία κατά των στρατιωτικών για τα 5 πλασματικά χρόνια και το ΟΧΙ Στουρνάρα


Τι δεν μας είπαν από το περιβάλλον της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά για το σχέδιο νόμου με το οποίο  “παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά). Μια μεγάλη αδικία κατά των στρατιωτικών παραμένει. 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως και το σύνολο των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι βυθισμένη στη θλίψη λόγω της δολοφονίας του Αρχιφύλακα Βασίλειου Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΣ Θεσσαλονικης


Θεσσαλονίκη, 12 Μαΐου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 73/2014

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

«Να τους αντιμετωπίσουμε όπως μας αντιμετωπίζουν!»

Πραγματοποιήθηκε την 9η Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Στις εργασίες είχαν προσκληθεί και παρέστησαν, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ο Υπαρχηγός

Ο μισθολογικός χάρτης της ΕΕ -Το ύψος του κατώτατου μισθού σε κάθε χώρα

Στις κατώτερες θέσεις της λίστας με την κατάταξη των χωρών με υψηλό και μεσαίο επίπεδο ανάπτυξης όσον αφορά τις μεικτές αποδοχές (ακαθάριστος μισθός και εισφορές εργοδότη) βρισκόταν η Ελλάδα το 2013, με τον κατώτατο μισθό, την ίδια περίοδο να υφίστατο κάθετη μείωση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο πραγματικά κατώτατος μισθός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑ

Τα μέλη της  Αδέσμευτης Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια του Συναδέλφου μας που έχασε την ζωή του στον βωμό του καθήκοντος 
Ένας ακόμα Συνάδελφος μας μη ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία εκτέλεσε το καθήκον του. Χρέος πλεον της Πολιτείας είναι να εκτελέσει κι αυτή το δικό της χρέος στην Αστυνομική Οικογένεια. 
Καλό ταξίδι.......

Νεκρός αστυνομικός μετά από συμπλοκή

Την τελευταία του πνοή από δύο μαχαιριές στο στήθος άφησε ο 35χρονος αστυνομικός Β.Μ. στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη -εκτός υπηρεσίας- σε οικία στην Ανδραβίδα λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Κυριακής.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΕΑΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Π Ρ Ο Σ : κ. Περιφερειακό Αστυνομικό                                                          Διευθυντή Θεσσαλίας
Κ Ο Ι Ν :1) κ. Διευθυντή Τάξης Λάρισας
                  2) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Στρατηγέ,                   
   Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, αλλά και τις κατά καιρούς διαταγές, όσον αφορά το σεβασμό του ωραρίου εργασίας  μας,

ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΟΕΑ

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο του έτους 2014, ενόψει της... επικείμενης

Έβγαλαν τη στολή και φόρεσαν... αθλητικά οι Αστυνομικοί της Ξάνθης! Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ

-Συγκέντρωσαν περίπου 1.000 ευρώ τα οποία θα δοθούν για τη στήριξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης 

Τις στολές τους έβγαλαν για λίγο το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αστυνομικοί της Ξάνθης, αντικαθιστώντας τες από αθλητική ενδυμασία δίνοντας φιλικό αγώνα μπάσκετ για τη στήριξη του Ψυχολογικού Κέντρου της πόλης. 

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας,  με τον Πρόεδρο των ‘’Ανεξάρτητων Ελλήνων’’ Πάνο Καμμένο, την Κυριακή  4 Μαΐου 2014 , στο Αγρίνιο.

συνάντηση με Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ

 Τον νέο Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη ΔΡΑΚΑΚΗ  επισκέφθηκε χθες (8-5-2014) το Προεδρείο της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία ενημέρωση για τη λειτουργία του Ταμείου και τα θέματα που εκκρεμούν προς επίλυση μετά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών της
Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τις αλλαγές που επέφεραν ορισμένες  διατάξεις του Νόμου 4254/2014 (ΦΕΚ 85 Α'/07.04.2014 «Μέτρα στήριξης  και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»).

Συνάντηση με Υπουργό κ. Χαράλαμπο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας  του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, συναντήθηκε χθες (8-5-14) το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό κ. Χαράλαμπο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,
προκειμένου να θέσουμε υπόψη του καίρια ζητήματα που απασχολούν επί  χρόνια την Ελληνική Αστυνομία και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης  συνεχίζουν με αθρόα προσέλευση να ενισχύουν την πρωτοβουλία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Συλλόγου Trel@cademy την συγκέντρωση τροφίμων για τα παιδιά των χωριών SΟS, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία των αστυνομικών αλλά και των πολιτών της Ροδόπης.  

Επίσκεψή του Δένδια σε αστυνομικές και πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων

Συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του σε αστυνομικές και πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων
Ν. Δένδιας σε πυροσβέστες: Ο πήχης φέτος είναι ψηλά λόγω της περσινής επιτυχίας, παρότι τα μέσα, κυρίως τα αεροπορικά, είναι κατά ένα χρόνο πιο γερασμένα
Ο εθελοντισμός και τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου στο επίκεντρο των συναντήσεων

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος «Η ελλειμματική διανομή του πλεονάσματος στους Πυροσβέστες»

Είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους, το άδικο του τρόπου "διανομής" του θρυλικού πλεονάσματος, τόσο στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και στους
υπόλοιπους ενστόλους. Τόσο το ελάχιστο του εφάπαξ ποσού, σε σχέση με τις γιγάντιες