Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το... κρυφτούλι με την Τρόικα

Περιορίζονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς ούτε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος, παρά το ότι έγινε σε υψηλό επίπεδο. Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συνομιλία με τον Ολι Ρεν, τον Πολ Τόμσεν και την Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπήρχε ένταση μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του Πολ Τόμσεν.

Εργασίες Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ. την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/3/38

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ενόψει του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2013, συνεδρίασε χθες το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Κοινός παρανομαστής και στις δυο συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, αφενός η αγωνία των συναδέλφων πώς θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των Μνημονίων αφετέρου δε η διατράνωση της αποφασιστικότητάς μας για συνέχιση του αγώνα, ώστε και με τις επικαιροποιημένες αποφάσεις του 23ου Συνεδρίου, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Σοκ από την ΕΛΣΤΑΤ: Στο όριο της φτώχειας το 23% των Ελλήνων – 1 εκατ. νοικοκυριά ζουν με κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα

Στο κατώφλι της φτώχειας βρέθηκε το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας το 2012 σύμφωνα με τα νέα στοιχεία Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ. Από αυτή προκύπτει μάλιστα, ότι 914.873 οικογένειες στη χώρα ζουν με εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ το μήνα.
Το ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να διαβούν το «κατώφλι» της φτώχειας το 2012 είναι αυξημένο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που καταγράφηκε το 2011 (21,4%) και κατά 3 μονάδες από την έναρξη της κρίση το 2008 (20,1%).
Σημειώνεται ότι το όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτοµο, και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώµενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Ως κίνδυνος φτώχειας ορίζεται το ποσοστό των ατόµων που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναµο διαθέσιµο εισόδηµα είναι χαµηλότερο του 60% του εθνικού διάµεσου ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιµώνται σε 914.873 και τα µέλη τους σε 2,536 εκατομμύρια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα 2008-2012 καταγράφεται "βουτιά" 32% στις δαπάνες των νοικοκυριών, αλλά και στροφή στα άκρως απαραίτητα, με μετατόπιση από «πολυτέλειες» όπως για ξενοδοχεία, καφενεία, εστιατόρια κ.α. σε ανάγκες όπως η διατροφή και η στέγαση.
Αναλυτικά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην "Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2012" έχουν ως εξής:

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα Γρεβενά, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. ΦΩΤΟ - VIDEO


Στα Γρεβενά βρέθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης όπου απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying».
Σε μια κατάμεστη από μαθητές και πολίτες αίθουσα ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης έμεινε έκπληκτος από την παρουσία του κόσμου ενώ μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχιλέιου Γρεβενών, χάρισαν στον κ. Δένδια μία ζωγραφιά που απεικονίζει την Ελληνική Αστυνομία ως προστάτη άγγελο.
Επίσης στο περιθώριο της ημερίδας, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γρεβενών κ. Κουπτσίδη, κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει και στο ζήτημα της μεταστέγασης της Αστυνομικής Διέυθυνσης που τόσο καιρό αναδεικνύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών. 

Όλο το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις από τα greveniotis.gr και westtvnews.gr


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών η ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου,  είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα 5 υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι 2.858 δημοτικοί αστυνομικοί

Τα 5 υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι 2.858 δημοτικοί αστυνομικοί- Η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών θα γίνει κατά κύριο λόγο στηνΕλληνική Αστυνομία
- Σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί σε θέσεις φυλάκων σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών
- Την ανακοίνωση επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα προβλήματα της ΄Β Υποδιεύθυνσης της Διευθ.Αστυν. Ν/Α Αττικής - Άρθρο του Βαγγέλη Μπούζα


Λαύριο, μια πόλη η οποία βρίσκεται στο νομό Αττικής και συγκεκριμένα στο νοτιότερο  σημείο αυτής σε απόσταση από την Αθήνα 67,6 χλμ., από την Αγία Παρασκευή 47,9

Πληρώστε έστω και ένα μικρό ποσό στην εφορία για να γλιτώσετε την κατάσχεση

«Να πληρώνετε κάθε μήνα ένα μικρό ποσό «έναντι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών για να γλιτώστε τις κατασχέσεις».
Τη συμβουλή αυτή δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης κυρίως στους μικρούς οφειλέτες του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό

Συνεχίζουν να κάνουν «φτερά» οι καταθέσεις από τις τράπεζες -Εκροή 1 δισ. ευρώ σε ένα μήνα

Μειώθηκαν, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά ένας δισ. ευρώ, καθώς από 161,347 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 160,384 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013



                                               
        Λάρισα 24 Νοεμβρίου 2013

                                                                          Π Ρ Ο Σ : Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: « Νυχτερινή εργασία Αστυνομικού προσωπικού ».
Σ χ ε τ :   500/12/11 από 12-7-2013 έγγραφο μας
 
  Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις  ο κάθε μάχιμος Αστυνομικός δικαιούται ανά έτος να εκτελέσει το ανώτατο 488 ώρες νυχτερινής Υπηρεσίας.
  Στην εφαρμογή του ΄΄P.O.L.΄΄ ,για τα νυχτερινά ,εμφαίνονται και οι συνολικές ώρες νυχτερινής Υπηρεσίας που έχει εκτελέσει ως εκείνη την ημέρα ο συνάδελφος.
  Παρόλο όμως που επισημάναμε από 12 Ιουλίου 2013 ,με την ανωτέρω σχετική μας, το κίνδυνο  κάποιοι συνάδελφοι να ξεπεράσουν το όριο των 488 ωρών ,αυτό τελικά δεν αποφεύχθηκε με αποτέλεσμα αρκετοί  να μην αποζημιωθούν για τις επιπλέον ώρες νυχτερινής εργασίας τους.
   Επειδή οι επιπλέον αυτές ώρες διατάχθηκαν από την Υπηρεσία (μέτρα, περιπολίες κτλ) παρακαλούμε όπως προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προς την αρμόδια Διεύθυνση του ΑΕΑ ώστε οι συνάδελφοι αυτοί να αποζημιωθούν για τις επιπλέον ώρες τουλάχιστον έως το ανώτατο όριο των 48 ανά μήνα.
   Παρόλο που οι αρμόδιοι των υπηρεσιών ενώ στην εφαρμογή του POL έβλεπαν ότι οι συνάδελφοι έτειναν να συμπληρώσουν το ανώτατο όριο, αυτοί όχι μόνο δε τους ενημέρωσαν αλλά συνέχιζαν να τους διαθέτουν σε νυχτερινή υπηρεσία. Καλό θα είναι λοιπόν στο μέλλον και σε μηνιαία βάση να αναρτάται ενημερωτικός πίνακας, εκτός από αυτόν των ημερησίων αναπαύσεων και των ωρών νυχτερινής εργασίας προς αποφυγή κατά το δυνατόν παρόμοιων καταστάσεων.
  
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παραμονή ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια



Κύριε Υπουργέ,      

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε καθώς εσείς ο ίδιος χαρακτηρίσατε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ΄΄Εθνικό΄΄ εντούτοις παρατηρούμε πως σε μείζονα θέματα τα οποία έχουν ξανατεθεί όχι μόνο από τη μεριά των συνδικαλιστών αλλά και της διοίκησης δυστυχώς έως τώρα τα αποτελέσματα είναι ίδια.

Τα προβλήματα στα οποία αναφερόμαστε είναι η μακρά κράτηση ποινικών κρατουμένων στα

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ




Πειραιάς,   26-11-2013 

Αρ. Πρωτ:  018
Προς:


     Κοιν.:
Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ  Ιωάννη

1.      Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής,    Υποστράτηγο 
       κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο.
2.      Διοικητή Α.Τ Καλλίπολης Α/Υ΄ κ. ΜΠΑΖΑΚΟ  Σταύρο.
3.      Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
4.       Όλες τις Υπηρεσίες Πειραιά



Κύριε Ταξίαρχε,



Στα πλαίσια των επισκέψεων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που διενεργεί η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο Βασίλης ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ και το Ζ σε εκδήλωση της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

-

ΛΕΣΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Με ιδιαίτερη τιμή ο Σύλλογος μας θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης τον ιστορικό - συγγραφέα κ. Βασίλη ΒΑΣΙΛΙΚΟ, σε εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού βιβλίου "Ζ", με αφορμή τα 50 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΔΕΝΔΙΑΣ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

http://lesasthess.blogspot.gr/2013/11/blog-post_22.html

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε διαδήλωση για τις περικοπές

Αυτά που τρομάζουν την Αθήνα. Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε με διαδήλωση άκρως δυναμική και επεισοδιακή. Συνέβη στη Λισαβόνα πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. 

Στουρναρας: Το πλεόνασμα θα πάει στους ασθενέστερους -Θα μοιράσουμε 560 εκατ.

Στουρναρας: Το πλεόνασμα στους ασθενέστερους -Θα μοιράσουμε 560 εκατ ευρώΔεν υπέρφορολογείται η Ελλάδα σύμφωνα τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος υπεραμύνθηκε της φορολογικής πολιτικής και στην ακίνητη περιουσία και στις επιχειρήσεις. Από την άλλη φρόντισε, πάντως, να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα μοιράσει το 70% του πλεονασματος, δηλαδή περίπου 560 εκατ ευρώ, σε ανθρώπους με ανάγκες.

ΕΑΥΘ προτάσεις για τη διασφάλιση των νυχτερινών

"Η Ένωσή μας γίνεται, καθημερινά, δέκτης έντονων παραπόνων σχετικά με την άδικη, αντεργασιακή και αντισυνταγματική Υπουργική απόφαση, που έχει θέσει το πλαφόν στον ετήσιο αριθμό ωρών νυχτερινής εργασίας και συγκεκριμένα στις 488 ώρες ανά έτος. Έτσι, ενώ σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, ορίζεται μηνιαίως το όριο των 48 νυχτερινών ωρών εργασίας (επίδομα αυξημένης

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τί προβλέπεται για τις παράνομες ανακλήσεις ρεπό

Η ένωση Θεσσαλονίκης εξηγεί τις νομικές επιπτώσεις από ις παράνομες ανακλήσεις ρεπό και προειδοποιεί...
"Η Ένωσή μας και συγκεκριμένα το Προεδρείο συνεδρίασε και σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους, ενημερώνει τα κάτωθι, σχετικά με τις αυθαίρετες ανακλησεις ημερησίων αναπαύσεων - ρεπό του αστυνομικού προσωπικού της Γ.Α.Δ.Θ.:    Το ισχύον νομικό καθεστώς, ρητά και ξεκάθαρα, προβλέπει ότι για να ανακληθεί μία ημερήσια ανάπαυση-ρεπό

Τα 4 ανοιχτά μέτωπα με την Τρόικα – Που υπάρχουν διαφωνίες και συγκρούσεις με την κυβέρνηση

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών διακόπηκαν για ακόμη μια φορά χωρίς να υπάρξει οριστική συμφωνία, καθώς υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πότε θα καταβληθεί, για ποια περίοδο και με τί ποσά η αποζημίωση για τις αποσπάσεις στον Έβρο

Η ένωση Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση...
Το προεδρείο της ΕΑΥΘ πραγματοποίησε χθές 20/11/2013 στην Αθήνα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης

Πρόταση 29 βουλευτών της ΝΔ για διευκόλυνση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων

Μέτρα αντίστοιχα με εκείνα που έχουν ληφθεί στην Πορτογαλία για την αποπληρωμή των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων πρότειναν 29 βουλευτές της ΝΔ.
Με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, οι βουλευτές έκαναν ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών

Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ένωση Αστυνομικών Ορεστιάδας :Ανακατανομή θέσεων και συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Κατόπιν συνταξιοδότησης του Προέδρου της Ένωσης μας κ. Παντελή Δημούτση,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/11/2013 ανακατανομή των θέσεων του Δ.Σ σύμφωνα με τα ισχύοντα του καταστατικού. 
Συγκεκριμένα την θέση του  Πρόεδρου καταλαμβάνει ομόφωνα ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Ένωσης  κ.Ηλίας Ακίδης, την θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΑΣΥ την Πέμπτη 28-11-2013

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οδεύοντας προς το 23ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο εξαγγέλθηκε για το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2013, οφείλουμε ενόψει και της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό έτους 2014, να μη λησμονούμε ότι ήδη βιώνουμε επί τρία χρόνια τις δραματικές

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας: ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΔΑ!!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 Αθήνα, 20/11/2013
 ΞΕ-ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ! 

 Η δουλειά έκλεισε στις 20/10/2013 Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αστυνομικών Αθήνας (Α.Π.ΑΣ.Α.) αφού για άλλη μια φορά διαπίστωσε την ανυπαρξία και την έλλειψη έστω και της ελάχιστης αντίδρασης τόσο της Ένωσης Αθηνών όσο και της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αναλαμβάνει τουλάχιστον την ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και της κοινωνίας.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Προεδρείου ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα



Το προεδρείο τηςΈνωσης μας σήμερα 20/11/2013 στην Αθήνα πραγματοποίησε
συνάντηση με τον Υπουργό οικονομικών κ. Ιωάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, στον οποίο
περιέγραψε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που βιώνουν οι συνάδελφοι μας από
τις δυσβάσταχτες μειώσεις στους μισθούς μας την τελευταία τριετία και
απαιτήσαμε και να σταματήσουν οι περικοπές και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες
του πρωθυπουργού. Εκ μέρους του Κ. Υπουργού μας δηλώθηκε ότι το σχέδιο του
προυπολογισμού που θα κατατεθεί αύριο στην βουλή δεν περιλαμβάνει καμία μείωση του μισθού μας, ενώ θα εξετασθεί η υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Πρωθυπουργού τον Απρίλιο του 2014.

      

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας του Μιχάλη Σπανουδάκη

Από την οικογένεια του τραγικού αρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή...
"Η οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ανακοινώνει ότι

Ζητείται συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών απο τις Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας

http://www.policenet.gr/portal/images/stories/logos/omospondies_logo.gifΑθήνα 19 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.:605/13/42
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Κοιν.: Πολιτικά Κόμματα

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη διαπιστώνουμε από χθες ότι με αφορμή τις συναντήσεις σας με τους εκπροσώπους της Τρόικας, επανήλθαν τα σενάρια περί εφαρμογής, τελικά, των προβλεπόμενων από τον Ν. 4093/12 νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια για το 2014, ύψους 88.000.000 ευρώ για τους ενεργεία και 162.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Η πρώτη αφίσα της ΑΠΑΣΑ- Εξόρμηση για τον έγκαιρο προγραμματισμό της υπηρεσίας

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Διαμαρτυρία στρατιωτικών για τις περικοπές σε στάση προσοχής μπροστά στη σημαία

Μια μορφή διαμαρτυρίας που θα συζητηθεί επιλέγουν στρατιωτικοί της Πορτογαλίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις περικοπές που έχουν υποστεί και σ΄ αυτές που έρχονται. Τι αποφάσισαν οι Ενώσεις Στρατιωτικών:
“Την 25η Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την έγκριση του σχεδίου νόμου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014 (OE/2014), όλοι οι στρατιωτικοί να παραμείνουν στις Μονάδες τους

Εμπλοκή με την τρόικα – Απειλούν με ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και ζητούν μέτρα έως 1.000.000.000 ευρώ

Εμπλοκή με την τρόικα – Απειλούν με ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και ζητούν μέτρα έως 1.000.000.000 ευρώ – Τραβάνε το σχοινί και οι δυο πλευρές- Βρήκαν τρύπα 400 εκατομμυρίων στο φόρο ακινήτων και ζητούν περικοπές
- 600 εκατομμύρια η τρύπα στο ασφαλιστικό φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις
- Επιμένει η τρόικα να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων και ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
- Επιμένει η κυβέρνηση πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα 
- Στουρνάρας: πρέπει να βρούμε λύση ως τις 9 Δεκεμβρίου

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη έστω και με παγωμένα χαμόγελα να επιμένουν ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα σημειώνει πρόοδο, ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση καθημερινά κολλάει στις απαιτήσεις της τρόικας.

Σαν... χαρτοπαίχτης με κρυφούς άσσους στο μανίκι η τρόικα καθημερινά τραβάει και ένα νέο φύλλο, παρουσιάζει μια νέα απαίτηση.

Ίδρυση Λέσχης Εστίασης στο Πανόραμα Βέροιας ζητά η Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας

-Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας επανέρχεται στο θέμα της ίδρυσης Λεσχών Εστίασης καλώντας για άλλη μια φορά όλους τους αρμόδιους φορείς επιτέλους να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα της σίτισης των Αστυνομικών του Νομού μας λόγω των

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Νέο Ασφαλιστικό προαναγγέλλει για το 2014 ο Γ. Βρούτσης

Του Γιώργου Γάτου εφημεριδα ΗΜΗΡΕΣΙΑ 
Νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό το 2014 -με «καταργήσεις ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων και εξαιρέσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν»- προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει με βάση πόρισμα Επιτροπής και σε συνάρτηση με την επικείμενη εφαρμογή, από την 1/1/2015, του νέου

Νέα μέτωπα ανοίγει η τρόικα

Νέα μέτωπα ανοίγει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό του 2014. Εκτός από το ζήτημα των πλειστηριασμών, η τρόικα εκτιμά ότι η  «τρύπα» που προκύπτει από τις αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων είναι κατά πολύ  μεγαλύτερη  των 250 εκατ. ευρώ που υπολογίζει η ελληνική πλευρά. Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις ο  υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετέβει το βράδυ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

23ο Πανελλαδικό Τακτικό Συνέδριο

Προς: α) Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
β) Τους Αντιπροσώπους - Συνέδρους Π.Ο.ΑΣ.Υ.
(μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους)
Σχετ: Το υπ’ αριθ. 701/8/14α από 12-11-2013 έγγραφό μας

Συνάδελφοι,

«Επανάσταση ή Εμφύλιος;»


Τους τελευταίους μήνες κάθε Έλληνας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν ζει σε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά κάπου ανάμεσα στην Άγρια Δύση της Αμερικής και στο Τέξας. Έχουν, περιέργως, μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο λέξεις όπως κάλυκες, δολοφόνοι, όπλα, μαχαίρια, θύματα, και τόσες άλλες οι οποίες παραπέμπουν στην έννοια της βίας.
Δυστυχώς, πάλι θα βγούμε όλοι μας να καταδικάσουμε τη βία, και η Πολιτεία και η Αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους. Στο τέλος, όμως, το

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΚΑ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών, τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, που ήρθε μέσα από την αυτοθυσία των εργαζομένων και της  νεολαίας.   
            Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες που οι εργαζόμενοι βιώνουν τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η Χώρα μας , το τρίπτυχο της εξέγερσης «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία»,  σαράντα χρόνια μετά παραμένει διαχρονικά  επίκαιρο.
Οι Αστυνομικοί που βιώνουν έναν νέο  κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, την ακύρωση των κατακτήσεων  τους , θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην Χώρα μας, όχι μόνον για να δώσουν τέλος στις πολιτικές των μνημονίων που μας οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, αλλά και στην διαφύλαξη των Δημοκρατικών θεσμών.  
Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2013
Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ

Η Α.Σ.Π.Α. τιμά τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Τιμούμε αυτούς που Πρωτοστάτησαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Έχουν περάσει Σαράντα Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Χούντα είχε καταργήσει την Δημοκρατία, τις Ατομικές Ελευθερίες, είχε φυλακίσει και εξορίσει πολίτες.
Εμείς Τιμούμε αυτούς που Πρωτοστάτησαν για να φύγει η χούντα των Συνταγματαρχών, όπως επίσης και διδασκόμαστε ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε σε ότι θέλει να μας περιορίσει και να μας στερήσει την Δημοκρατία και την Ελευθερία για τις οποίες κάποιοι έδωσαν και το αίμα τους για να τις απολαμβάνουμε.
Αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι για να βγούμε από την δύσκολη εποχή που περνάει η πατρίδα μας.


Και να μην ξεχνάμε ότι μόνο Ενωμένοι θα Κερδίσουμε, Σκοπός μας είναι το Κοινό Καλό και το Καλό της Ελλάδας.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης


Η ΑΣΚΑ συνυπογράφει την παραπάνω εξαιρετική ανακοίνωση των συναδέλφων.


Διαμαρτυρία της Ε.Α.Υ.Θ. για την μη εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων των μελών της

Έντονη αγανάκτηση και δυσφορία επικρατεί στους Θεσσαλονικείς αστυνομικούς οι οποίοι αποσπάσθηκαν στον Έβρο και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί τα υπομνήματά τους.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απευθύνει στη Διευθύντρια της Δ/νσης Οικονομικών την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας.
-
ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 15 Νοεμβρίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 221/2013

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης : Τιμούμε αυτούς που Πρωτοστάτησαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία

-Έχουν περάσει Σαράντα Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Χούντα είχε καταργήσει την Δημοκρατία, τις Ατομικές Ελευθερίες, είχε φυλακίσει

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΛ.ΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Π.Κ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

ΔΡΑΜΑ, 15-11-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1863/2/221
ΠΡΟΣ:  - ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΛ.ΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΚΟΙΝ.: - Α.Δ. ΔΡΑΜΑΣ
              -ΠΟΑΣΥ
             Κύριε Επιθεωρητά,  με την υπ’αριθμ. 71298/13/1749240 διαταγή σας ΄΄ Ενίσχυση Γ.Α.Δ.Θ./Τ.Ε. στα πλαίσια εορτασμού της 40ης επετείου εξέγερσης του

Δυνατότητα Συμμετοχής Στις Κατατακτήριες Εξετάσεις Οι Αστυνομικοί


Με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο. Ο Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, κατ’ εξουσιοδότηση 54 Βουλευτών της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο και κατέθεσε προς αυτόν αίτημα αστυνομικών αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις κατατακτήριες εξετάσεις, προκειμένου να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές σχολές. 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ολοι οι μισθοί στο στενό δημόσιο τομέα - Αναλυτικά πόσα παίρνουν ανά υπηρεσία

Στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, με την οποία ζητούσε από κάθε υπουργείο να διαβιβάσει στοιχεία για τον μέσο μισθό των υπαλλήλων και στοιχεία για τους φορείς εποπτείας τους. Στην απάντησή του ο υπουργός υπογραμμίζει ότι

Μέτρα 1,3 δισ. ευρώ για το 2014 προτείνει η κυβέρνηση στην Τρόικα -Γιατί λέει «όχι» στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών σημαίνει μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες, γι' αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τη δεχθεί, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία με την Τρόικα θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους, ενώ αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, είπε ότι τα μέτρα που προτείνονται στους εκπροσώπους των δανειστών, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και αντιστοιχούν σε 1,3 δισ. ευρώ. 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 (Η Ένωση δικαιώθηκε και κέρδισε το δικαστήριο, που  έκανε σε βάρος της ένας συνάδελφος, ζητώντας διαγραφή μέλους.)

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΗΣΕ, ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ!
            
   Η Ένωσή μας ως συνδικαλιστικό σωματείο, είναι υποχρεωμένη, σε κάθε

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τί λέτε για την καταγγελία των Αστυνομικών Φωκίδας, κύριε Εισαγγελέα;;;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

 
                                                                                          Άμφισσα,  11 Noεμβρίου 2013

  Αριθ. Πρωτ.: 402/1/6



                                                                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                   ΤΗΣ ENΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


  ΠΡΟΣ: 1) Κo ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
               2) Κο ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
               3) Κo ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
               4) Κo ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Δυστυχία σου…ΕΛ.ΑΣ.




Της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν εισέλθει αξιοκρατικά στο Σώμα με αδιάβλητες εξετάσεις, αντιμετωπίζουν πλέον σήμερα το οργανωμένο έγκλημα με σαφείς ελλείψεις στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό, γεγονός που θέτει καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ίδρυση μόνιμης Διμοιρίας στην Α.Δ. Λάρισας

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
   Το Σωματείο μας σας ενημερώνει μετά από επαφές και αλλεπάλληλες  διαμαρτυρίες προς όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι αναγνώρισαν το δίκαιο και την αναγκαιότητα του αιτήματος μας, ότι αρχίζει ως

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τα νέα του ΤΕΑΠΑΣΑ . Άρθρο του Αντώνη Ζαχαριουδάκη στη Νέα Αστυνομία

Αναδημοσίευση από το περιοδικό της ΠΟΑΣΥ "ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" τ.77

Ωράριο προσέλευσης.
Με εγκύκλιο το ΤΕΑΠΑΣΑ καθορίζει ως ωράριο προσέλευσης εξυπηρέτησης κοινού: για τους Επικουρικούς Τομείς - Τομείς Πρόνοιας κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00, για τον ΚΥΥΑΠ κάθε μέρα και ώρες 08.00-13.30, και για το Πρωτόκολλο κάθε μέρα και ώρες 07.30-15.30.
Προσχέδιο Αναλογιστικής Μελέτης ΚΥΥΑΠ. 

Κατατακτήριες εξετάσεις αποφοίτων Σχολής Αστυφυλάκων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνέχεια της υπ' αριθ. 605/9/81 από 08-11-2013 ανακοίνωσής μας για τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, σας ενημερώνουμε ότι ακολούθησε νέα επικοινωνία μας για το αίτημα που είχαμε υποβάλλει σε αυτόν όσο και στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων